Ο γιος θύματος του Πάσσαρη ΔΕΝ σκοτώθηκε σε «ρώσικη ρουλέτα»

Σε είδηση του Star channel αναφέρθηκε ότι ο Βασίλης Μαμόπουλος, ο οποίος ήταν γιος της Μαρίας Σαφού που δολοφονήθηκε από τον Πάσσαρη, έχασε τη ζωή του παίζοντας ρωσική ρουλέτα με τους φίλους του. Όμως αυτό είναι ψευδές.

Ισχυρισμός:
Ο Βασίλης Μαμόπουλος, ο οποίος ήταν γιος της μικροβιολόγου Μαρίας Σαφού, που δολοφονήθηκε από τον Πάσσαρη στο φαρμακείο της αδελφής της, έχασε τη ζωή του παίζοντας ρωσική ρουλέτα με τους φίλους του.

Συμπέρασμα:
Ο Βασίλης Μαμόπουλος δολοφονήθηκε με δύο σφαίρες από συμμαθητή του για οικονομικές διαφορές. Ο νεαρός Βασίλης είχε δανειστεί 5.000 ευρώ για να αγοράσει ένα μηχανάκι από ένα άλλο φίλο του, που τελικά δεν το πούλησε.

Παραδείγματα: star.grnewsbomb.grnewscast.gr

Το δημοσίευμα του Star channel αναφέρει:


Ο Βασίλης Μαμόπουλος ήταν γιος της μικροβιολόγου, Μαρίας Σαφού. Η μητέρα του δολοφονήθηκε από τον Πάσσαρη στις 28 Αυγούστου 2001, στο φαρμακείο της αδερφής της Αργυρώς Σαφού-Χρηστάκου, στην οδό Πιπίνου 19-21 στα Πατήσια. Ο Βασίλης είχε χάσει τον πατέρα του, Παντελή Μαμόπουλο, ένα χρόνο πριν την δολοφονία της μητέρας του και ζούσε με την γιαγιά του, την 71χρονη Έλλη Μαμοπούλου. Δολοφονήθηκε την ώρα που επέστρεφε σπίτι του, στις 29 Μαρτίου 2005 στην οδό Αριστοτέλους 5A στο Ελληνικό, από συμμαθητή του για ένα χρέος 5.000 ευρώ. Ο νεαρός Βασίλης είχε δανειστεί τα χρήματα για να αγοράσει ένα μηχανάκι από ένα άλλο φίλο του, που τελικά δεν το πούλησε.
kathimerini.gr 31/3/05
tanea.gr 2/4/05

Στο βίντεο που μετέδωσε το Star, ο πατριός του Βασίλη Μαμόπουλου περιγράφει κάπως μπερδεμένα τις συνθήκες θανάτου του νεαρού, λέγοντας “είχαν κάποιο πιστολάκι, δεν ξέρω πως βρήκαν μια σφαίρα, το έβαλαν στον κρόταφο του Βασιλάκη, κάποιος πάτησε τη σκανδάλη πάει και ο Βασιλάκης”. Δεν αναφέρει ότι έπαιζαν ρώσικη ρουλέτα. Προσπαθούσε να περιγράψει τη δολοφονία του παιδιού, χωρίς όμως να αναφέρει τα αίτια και λεπτομέρειες γύρω από αυτή. Ο δημοσιογράφος νόμισε ότι μιλάει για ρωσική ρουλέτα και δε διασταύρωσε τα λεγόμενα του πατριού πριν αναφερθεί σε αυτό. Το ρεπορτάζ μεταδόθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Δείτε το βίντεο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο ισχυρισμός ότι ο Βασίλης Μαμόπουλος, γιος της μικροβιολόγου, Μαρίας Σαφού, πέθανε παίζοντας ρώσικη ρουλέτα δεν είναι αληθής.

Πηγή: https://www.ellinikahoaxes.gr/