Ο σύλλογος καθηγητών του 1ου γυμνασίου Αργοστολίου απαντά σε δημοσίευμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συλλόγου Καθηγητών

1ου Κοργιαλενείου Γυμνασίου Αργοστολίου

Στις 6 Νοεμβρίου 2019 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα kefaloniapress ανυπόγραφο άρθρο , το οποίο αναφέρεται στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο σχολείο μας την ίδια ημέρα.

Αναφορικά με το άρθρο αυτό, ο σύλλογος των καθηγητών του 1ου Κοργιαλενείου Γυμνασίου Αργοστολίου έχει να δηλώσει τα εξής:

1.      Το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο του σχολείου δεν συμμετείχε στην κίνηση μικρής ομάδας μαθητών να απαγορεύσουν την είσοδο στο σχολείο σε μαθητές,  εκπαιδευτικούς και γονείς. Οι μαθητές που έκλεισαν το σχολείο δεν ήταν περισσότεροι από δέκα, όπως οι ίδιοι είπαν.

2.      Η Αστυνομία κλήθηκε από γονέα μαθητή.

3.      Δεν υπάρχει καμία καταγγελία που να αφορά συμπεριφορές μελών της σχολικής  κοινότητας του 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου. Στο άρθρο αναφέρονται  « σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση στο σχολείο, καταγγελίες που οι αρμόδιοι θα πρέπει να εξετάσουν ώστε άμεσα να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους με τους καθηγητές και να λειτουργήσει ομαλά το σχολείο». Αυτά αποτελούν ωμή διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Οφείλει η ιστοσελίδα να ελέγχει την αλήθεια των πληροφοριών της. Ειδικά από τη στιγμή που, μετά τη λήξη της αναφερόμενης ως «μαθητική κινητοποίηση», η κυρία Χιόνη, ως εκπρόσωπος της ιστοσελίδας, βρέθηκε στο χώρο του-ανοικτού πλέον-σχολείου, είδε τους καθηγητές να συνεδριάζουν στο γραφείο, της ειπώθηκε πως η όποια αναταραχή είχε λήξει και αποχώρησε. Το συγκεκριμένο  άρθρο αποτελεί κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αφού κανένα μέλος της σχολικής κοινότητας του 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου δεν ερωτήθηκε στο πλαίσιο οποιασδήποτε «έρευνας».

4.      Η εκπαιδευτική κοινότητα και συγκεκριμένα το σχολείο μας έχει τη θέληση, τη διάθεση και τους τρόπους να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που δημιουργούνται και να προσπαθεί να τα επιλύνει με τον καλύτερο δυνατό και παιδαγωγικά ενδεδειγμένο τρόπο.  Αυτό έχει ήδη συμβεί και με τους μαθητές μας που συμμετείχαν στην αναφερόμενη «κινητοποίηση» και οι σχέσεις μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας είναι εξαιρετικές.

Σύλλογος  Καθηγητών 1ου  Κοργιαλενείου  Γυμνασίου Αργοστολίου