Σύλλογος Τριτέκνων Κεφαλληνίας και Ιθάκης
Αργοστόλι 26/11/2019
Δελτίο Τύπου

Θέμα: Συνάντηση Συλλόγου Τριτέκνων και Ομοσπονδίας Τριτέκνων με τον κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο

Είναι επιτακτική η ανάγκη, με ευρεία συναίνεση, να ληφθούν το συντομότερο δυνατόν όλες οι σωστές και αναγκαίες πρωτοβουλίες με την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία, ώστε στην Ελλάδα μας επιτέλους να επανέλθη το όραμα, οι βάσιμες ελπίδες για πραγματική ευημερία και με ουσιαστική αισιοδοξία για το μέλλον.Γνωρίζετε ότι η κρίση έχει οδηγήσει μια πολύ μεγάλη μερίδατου Ελληνικού Λαού και μάλιστα των οικογενειών με τρία τέκνα και άνω στην φτώχεια και τηνεξαθλίωση και μαράζωμα της ψυχής τους. Αναγκαίο και επιτακτικό είναι να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου και νομιμότητας και να νιώσουν οι οικογένειες με πολλά παιδιά ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μία Κυβέρνηση θα είναι κοντά τους και όχι απέναντί τους. Να σταματήσει να θεωρεί τα παιδιά μας τεκμήριο αλλά ΕΥΛΟΓΙΑ του ΘΕΟΥ και βασική μας επιδίωξη, ως χώρα που θέλει να βλέπει και να έχει μέλλον. Μία χώρα που οι θάνατοι να μην είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, όπως συμβαίνει τα τελευταία 7χρόνια, μία χώρα που στις γειτονιές να ακούγονται όλο και περισσότερο φωνές και γέλια των παιδιών και όχι το πένθιμο μοιρολόϊ.
Τα δημογραφικά δεδομένα των τελευταίων ετών για την Χώρα μας είναι τραγικά, οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, ο δείκτης γονιμότητας δεν είναι ούτε ένα τέκνο ανά μητέρα. Το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, είναι πλέον βόμβα εκραγείσα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους μας και τις συνέπειες τις βιώνουμε με τον πιο σκληρό και επώδυνο τρόπο.
Για πρώτη φορά η νομοθεσία αναγνωρίζει τους τρίτεκνους με τον νόμο 3454/2006, ο οποίος βελτιώθηκε με τον νόμο 4590/2019.
Οι Τρίτεκνες οικογένειες είναι προστατευόμενη ομάδα, χωριστά από τους πολύτεκνους.
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, από την ίδρυση του, είναι μέλος στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων ΠΟΤ.
Οι Σύλλογοι Τριτέκνων μαζί με την Ομοσπονδία Τριτέκνων προσπαθούν ώστε να ληφθούν θετικά μέτρα που θα στηρίζουν τις τρίτεκνες οικογένειες.
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Κεφαλληνίας και Ιθάκης μαζί με τον εκπρόσωπο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων ΠΟΤ συναντήθηκε με τον κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, Δήμαρχο Αργοστολίου, όπου τον ενημέρωσε για τα αιτήματα των τρίτεκνων οικογενειών.
Ο κ. Μιχαλάτος – Δήμαρχος Αργοστολίου, ήταν θετικός ως προς τα αιτήματα των τριτέκνων, και σύντομα θα ληφθούν θετικά μέτρα από τον Δήμο Αργοστολίου προς αυτή την κατεύθυνση.
Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο παρευρέθησαν: κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου, Γεν. Γραμματέας Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων ΠΟΤ, η κα Μάνια Γαλακτερού πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, και η κα Χριστίνα Μακροπούλου γραμματέας του Συλλόγου Τριτέκνων Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Παρακαλούμε για την δημοσίευση του Δελτίου Τύπου για την ενημέρωση των πολιτών.
Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου ενημερώνει

Χθες 26 Νοεμβρίου και ημέρα Τρίτη, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων Ν Κεφαλληνίας & Ιθάκης κα Μαρία Γαλακτερού, την Γραμματέα κα Χριστίνα Μακροπούλου και την Γενική Γραμματέα της Ομοσπονδίας  κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου.

Στη συζήτησή τους τονίστηκε ότι το δημογραφικό είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ότι η πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα την ελληνική οικογένεια.

Ο Δήμαρχος αφού άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον τα αιτήματα του Συλλόγου, δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες του δήμου και τον ίδιο προσωπικά, με στόχο την κατά το δυνατό μέγιστη υποστήριξη των τριτέκνων οικογενειών. Υπογράμμισε δε ότι ο Δήμος στέκεται στο πλευρό των οικογενειών και στηρίζει όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες που βελτιώνουν τη ζωή τους.

 

Εκ του Γραφείου Δημάρχου