Παραιτήθηκαν η Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Ταμίας του Συλλόγου “Το Παλιόκαστρο”

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Κλωνή Αικατερίνη

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Παλιόκαστρο”

 ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου από πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Παλιόκαστρο”. Ο λόγος της παραίτησής μου είναι οι προσωπικές επιθέσεις που δέχομαι από πρόσωπα τα οποία μέχρι χθες πορευόμαστε μαζί για το καλό του συλλόγου, αλλά και γιατί χάθηκε η διάθεση συνεργασίας με κάποια μέλη αυτού. Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τον σύλλογο είχα σαν στόχο να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για το σύλλογο και τα χωριά μας. Οι δεσμοί με τον σύλλογο ήταν πολύ ισχυροί καθώς ο πατέρας μου είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου και ενεργό μέλος για πολλά χρόνια.

Λυπάμαι ειλικρινά και στεναχωριέμαι γιατί δυστυχώς από τα μέλη της προηγούμενης τετραετίας ,που ήμουν γραμματέας τότε, άρχισαν οι γκρίνιες και τα προβλήματα. Προσωπικοί λόγοι και φιλοδοξίες έφεραν σε ρήξη τα μέλη του Δ.Σ με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχώς εντάσεις. Με το νέο Δ.Σ και από τη θέση της προέδρου ήλπιζα πως θα καταφέρω να καταλαγιάσω αυτές τις εντάσεις, αλλά δυστυχώς ήταν πέρα από τις δυνάμεις μου. Τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο με αποτέλεσμα σε ένα τόσο μικρό μέρος να μην υπάρχει ομόνοια μεταξύ των κατοίκων. Είναι κρίμα ένας τόσο δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος με επιτυχημένες εκδηλώσεις τόσο εντός όσο και εκτός νησιού να βρίσκεται σε αυτή τη κατάσταση. Επίσης, είναι κρίμα συγκεκριμένοι άνθρωποι του Δ.Σ να μην στηρίζουν το χορευτικό συγκρότημα και το δάσκαλο κ. Γεράσιμο Παντελειό που τόσα χρόνια αφιλοκερδώς διδάσκει χορό και με προσωπική δουλειά και μεράκι έχει κάνει το χορευτικό μας και γενικά το σύλλογο μας γνωστό σε κάθε μέρος της Ελλάδας. Ουδέποτε, ο σύλλογος στήριξε το χορευτικό: οι εκδηλώσεις που γίνονταν στο νησί ήταν πάντα συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΗΚΕ και την ΠΙΝ, οι στολές που νοικιάζονταν πληρώνονταν από τους χορευτές αλλά και τα έξοδα της συμμετοχής του χορευτικού συγκροτήματος ανά τη Ελλάδα καλύπτονταν από τους χορευτές. Οι παραδοσιακές στολές που εμφανίζονταν οι χορευτές ήταν ραμμένες από δωρεές και ποτέ δεν δόθηκαν χρήματα από τον σύλλογο. Συγκεκριμένα, στέκομαι στο θέμα του χορευτικού γιατί ήταν ένας από τους λόγους που δημιουργούσε εντάσεις ανάμεσα στα μέλη του Δ.Σ.

Όσο αφορά τις προσωπικές επιθέσεις λυπάμαι ειλικρινά για το επίπεδο κάποιων ανθρώπων. Έτσι, οι γκρίνιες και οι κόντρες μεταξύ μας δεν οδηγούν πουθενά κάθε άλλο μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχουν! Ας καθίσουμε, λοιπόν, όλοι και να σκεφτούμε ποιο είναι το παράδειγμα που θα δώσουμε στα αυριανά νέα παιδιά ώστε να έχουν θέληση να ασχοληθούν με τους συλλόγους.

Ήταν χαρά για μένα που υπηρέτησα το Σύλλογο αυτά τα χρόνια σε όποιο πόστο και να βρισκόμουν. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όσους ανθρώπους με στήριξαν και μου έδειξαν εμπιστοσύνη στην προσπάθειά μου αυτή. Πιστεύω πως θα έρθει σύντομα η ώρα που θα θέσουμε σε προτεραιότητα το γενικό συμφέρον από το προσωπικό.

Πάστρα, 15/3/2019

Με εκτίμηση,

Κλωνή Αικατερίνη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Κουσουμβρής Άγγελος

Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου “ Το Παλιόκαστρο “

 

         ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω την παραίτηση μου από αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Παλιόκαστρο”. Ο λόγος της παραίτησης μου είναι οι προσωπικές επιθέσεις που δέχομαι. Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τον Σύλλογο είχα σαν στόχο να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για το Σύλλογο. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν πράγματα που δεν προάγουν τον πολιτισμό. Δεν θα αναφερθώ στα συκοφαντικά λόγια που έχουν ειπωθεί για το πρόσωπο μου ειδικά μέσα στο μαγαζί μου. Από εδώ και στο εξής, δεν θα επιτρέψω εγώ ο ίδιος κυρίως με πράξεις να κατηγορείται δημοσίως το όνομα μου. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω εκείνους που πίστεψαν αλλά και στήριξαν πραγματικά την προσπάθεια αυτή.

 

Πάστρα, 15/3/2019

Με εκτίμηση,

Κουσουμβρής Άγγελος

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

            Βαβάση Βασιλική  

Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Παλιόκαστρο”

       ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Με την παρούσα ανακοίνωση θέλω να γνωστοποιήσω στα μέλη και στους κατοίκους της κοινότητας Πάστρας ότι παραιτούμαι από το Δ.Σ  του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Παλιόκαστρο”. Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση είναι ότι χάθηκε η διάθεση συνεργασίας με κάποια μέλη του συλλόγου, αλλά και οι προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκα. Ύστερα από τόσα χρόνια αφοσίωσης και προσφοράς με πλήγωσε πολύ η στάση των μελών του Δ.Σ  απέναντι στο πρόσωπό μου. Θα έπρεπε να γνώριζαν την ακεραιότητα του χαρακτήρα μου και ποια είμαι. Παρόλα αυτά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους εκείνους  που με βοήθησαν και πίστεψαν σε εμένα για αυτή τη προσπάθεια.

 

Πάστρα, 15/3/2019

 

Με εκτίμηση,

Βαβάση Βασιλική