Περιφέρεια: Στρατηγικές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού (pics+video)

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργάνωσε εκδήλωση στην αίθουσα ‘‘ΑΝΤΙΟΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ’’ του Δημοτικού Θεάτρου, παρουσίασης της πρότασης που αφορά  στη “Στρατηγική βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού στην Π.Ι.Ν.”

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης υπήρξε χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρο Γαλιατσάτο, αλλά και από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Παν. Δρακουλόγκωνα, στο τέλος τοποθετήθηκε και ο αντιδήμαρχος κ. Βαγ. Κεκάτος. Την εκδήλωση παρακολούθησαν από το Επιμελητήριο ο κ. Ανδρ. Παντελειός και ο κ. Γ. Τιμοθεάτος πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Κεφαλονιάς.

Η παρουσίαση έγινε  από τον τεχνικό σύμβουλο της Π.Ι.Ν κ. Γιώργο Δρακόπουλο, της συμβουλευτικής εταιρείας ‘Tourism Generis’..

Όπως εξήγησε ο κ.Δρακόπουλος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσω της προώθησης των κατάλληλων προϊόντων και η έμφαση σε νέες αγορές είναι το ζητούμενο, αναφορικά με τη στρατηγική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κεφαλονιάς..

Σύμφωνα με τον ίδιο κύριος στόχος για τη Κεφαλονιά αποτελεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της προώθησης προϊόντων, τα οποία θα επεκτείνουν την αρχή και το τέλος της σεζόν με έμφαση στην (i)πεζοπορία, (ii)τις καταδύσεις/ποδηλασία και (iii)την γαστρονομία.

Πρόσθεσε δε ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν είναι εποχικά ευαίσθητα, απαιτούν επενδύσεις χαμηλού κόστους, ενώ ταυτόχρονα προσεγγίζονται εύκολα σε επίπεδο μάρκετινγκ.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr