«Πόλεμος» για τον σεισμό της Τουρκίας: Ο Τσελέντης «αδειάζει» Λέκκα και στηρίζει Χουλιάρα

Μετωπική σύγκρουση για την πρόβλεψη της δόνησης

«Σεισμό» στις τάξεις Ελλήνων σεισμολόγων προκάλεσε η χθεσινή δόνηση 6,8 βαθμών στη γειτονική Τουρκία που είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πάνω από 1.000 να τραυματιστούν.

Το πρωί τη δική του απάντηση στο πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα δίνει με ανάρτησή του στο Facebook ο Γεράσιμος Χουλιάρας.

«Άκουσα πρωί πρωί τον γνωστό γεωλόγο πρόεδρο του ΟΑΣΠ να αναφέρεται αερολογώντας για κάποιες προγνώσεις που γίνονται για αυτοπροβολή. Επειδή εδώ και ένα χρόνο ο συγκεκριμένος μου έχει ασκήσει μήνυση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον εισαγγελέα δεν μπορώ να μιλήσω ελευθέρα. Θαυμάστε τον πρόεδρο και πείτε του ότι μιλώ με την ηγεσία της πολιτικής προστασίας από χτες τα χαράματα !!! η δικιά μου απορία είναι γιατί οι δημοσιογράφοι δεν παίρνουν εμένα τηλέφωνο αφού για μένα ρωτούν. αυτά για τη δεοντολογία σας κύριοι των δημοκρατικών ελληνικών ΜΜΕ !!!», γράφει ο κ. Χουλιάρας στο Facebook.

Να σημειώσουμε πως ο κ. Τσελέντης «άδειασε» τον Ευθύμιο Λέκκα σχολιάζοντας «Και κάτι τελευταίο επειδή ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Λέκκας αμφισβήτησε το συνάδερφο Μάκη Χουλιάρα δημόσια για την επιτυχία του στην εκτίμηση του επερχόμενου σεισμού και ότι το έκανε για αυτοπροβολή θέλω να δηλώσω ότι έλαβα και εγώ όλο το επιστημονικό υλικό της ανάλυσης Χουλιάρα πριν το σεισμό. Επιβεβαιώνω λοιπόν την επιστημονική επιτυχημένη εκτίμηση του συναδέρφου».

«Σε ευχαριστώ Άκη Τσελέντη, η ψυχή σου ξέρει τον πόλεμο που έχει αντιμετωπίσει ο καθηγητής Βαρώτσος και έχουμε ευθύνη και πρέπει να συνεχίσουμε το έργο του ενωμένοι δυνατοί μια γροθιά όπως είμαστε στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τόσα χρόνια στηρίζοντας το ΒΑΝ και την έρευνα μας», είπε από τη δική του πλευρά ο Γεράσιμος Χουλιάρας σχολιάζοντας την παραπάνω τοποθέτηση.

Πηγή: newpost.gr