Πουλάτα: Λακκούβες τριγύρω πολλές…

Όπως έχουμε κατά καιρούς επισημάνει σε ρεπορτάζ μας, η κατάσταση στο κοινοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο των Πουλάτων είναι σε κακή κατάσταση, χωρίς να αποτελεί εξαίρεση ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει το χωριό μας με τη Σάμη. Φυσικά δεν διεκδικούμε την αποκλειστικότητα, καθώς σε ολόκληρη τη χώρα η εικόνα είναι ανάλογη, με τις τοπικές αρχές να δίνουν καθημερινά μάχη με τις λακκούβες. Λόγω περιορισμένων κονδυλίων όμως, η μάχη θα λέγαμε πως είναι μάλλον άνιση…

Στο όλο σκηνικό με τις λακκούβες και τα πρόχειρα μπαλώματα στους δρόμους, δεν λείπουν και οι συμβολικές και χαριτωμένες σε κάποιες περιπτώσεις πρωτοβουλίες πολιτών, προκειμένου να στείλουν το μήνυμα στους τοπικούς άρχοντες. Στην Κέρκυρα για παράδειγμα, κάτοικοι φύτεψαν λουλούδια στις λακκούβες της πόλης τους, στην Τρίπολη έστρωσαν χαλιά, ενώ στη Λάρισα τις γέμισαν με πιάτα και γαρύφαλλα από παρακείμενα νυχτερινά κέντρα!

Ωστόσο η κατάσταση στον κεντρικό δρόμο του χωριού μας, ειδικά στο τμήμα από το Κοιμητήριο μέχρι και το Δημοτικό Σχολείο δεν σηκώνει αστεία. Δεν θα υπερβάλλαμε, άλλωστε οι εικόνες είναι αδιάψευστος μάρτυρας, αν λέγαμε ότι εγκυμονεί κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα και κατά συνέπεια για τους επιβάτες τους.

Αντιλαμβανόμαστε τα πενιχρά οικονομικά του Δήμου και την προτεραιότητα που δίδεται σε περισσότερο πολυσύχναστους ή τουριστικού ενδιαφέροντος δρόμους. Ωστόσο, στη μνημονιακή Ελλάδα δεν περισσεύουν χρήματα στα νοικοκυριά για επισκευές στα αυτοκίνητα λόγω της κακής κατάστασης των δρόμων, πέραν των όσων άλλων προβλημάτων αυτή δημιουργεί.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι οι υπεύθυνοι θα ενδιαφερθούν και θα δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα που απασχολεί πολλούς κατοίκους του χωριού μας, αλλά και όσους χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο.

Αναδημοσίευση από: poulatakefalonias.gr