Ψηφίστηκε αλλαγή του Κώδικα Δήμων για τη Δημοτική Συγκοινωνία

Νέα διάταξη στο άρθρο 83 του ν.3463/2006 “Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων” πρόσθεσε εκπρόθεσμη πολυ-τροπολογία 31 σελίδων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών που χθες το απόγευμα κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή.

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα το αρ.83“Δημοτική Συγκοινωνία” του Κώδικα Δήμων, oι Δήμοι μπορούν να ασκούν συγκοινωνιακό έργο για την  εξυπηρέτηση της μετακίνησης των κατοίκων της περιφέρειάς τους, εφόσον το έργο αυτό δεν εξυπηρετείται από υφιστάμενη γραμμή, όπως διαπιστώνεται αρμοδίως.

 

Με τη νέα ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ Α’ βαθμού να εκτελούν συγκοινωνιακό έργο, κατά τα οριζόμενα στο ανωτέρω άρθρο, χωρίς να απαιτείται προηγουμένως ο χαρακτηρισμός της περιοχής εκτέλεσης του έργου ως αστικής με την έκδοση σχετικής Απόφασης.

 

Με τον τρόπο αυτό, όπως υπογράφουν οι Υπουργοί στην Αιτιολογική Έκθεση, καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες μετακίνησης των πολιτών με τη χρήση της Δημοτικής Συγκοινωνίας, εντός των περιοχών της Χώρας που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως αστικές, εφόσον βέβαια δεν εξυπηρετούνται από υφιστάμενες τακτικές επιβατικές γραμμές σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Δείτε το απόσπασμα ειδικά με τη διάταξη για τον Κώδικα Δήμων, όπως ψηφίστηκε :

Αναδημοσιευση από www.airetos.gr