“Άγρια” νύχτα με ψυχρή εισβολή και χιόνια! Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία “Σοφία” – Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός, αφού η κακοκαιρία “Σοφία” ετοιμάζεται να χτυπήσει όλη τη χώρα. Η ΕΜΥ εξέδωσε ήδη έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και προαναγγέλλει δύσκολη νύχτα!

Ο καιρός θα χαλάσει από το βράδυ της Τετάρτης και από τα βορειοδυτικά. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις και οι πυκνές χιονοπτώσεις. Καταιγίδες αναμένονται στις παραθαλάσσιες περιοχές και σαρωτικοί άνεμοι θα πελάγη.

Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε (Τετάρτη 02-01-2019) το βράδυ και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τις καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες – κυρίως – περιοχές και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά:

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν απόψε το βράδυ στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της δυτικής Στερεάς, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (03-01-2019) χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά

Αναδημοσίευση από www.newsit.gr