“Κόλαση” με νέες συγκρούσεις κατοίκων και ΜΑΤ στη Λέσβο – Φωτιές και δακρυγόνα! [pics, video]

Νέες συγκρούσεις πολιτών με την αστυνομία, έξω από το στρατόπεδο Κυριαζή στην περιοχή Παγανής, στην έξοδο της Μυτιλήνης προς το κεντρικό νησί, καθώς έφτασαν 6 διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να απομακρύνουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Στο στρατόπεδο αυτό λειτουργούν πολλές εν ενεργεία στρατιωτικές μονάδες και, όπως φαίνεται, χρησιμοποιήθηκε για την ασφαλή διαμονή διμοιριών ΜΑΤ, που επέστρεφαν από τις θέσεις όπου διαδραματίστηκαν επεισόδια στην περιοχή του Διαβολορέματος.

Όταν πολίτες που επέστρεφαν από τις διαδηλώσεις αντιλήφθηκαν το γεγονός αυτό, πολιόρκησαν το στρατόπεδο.

Ο αριθμός των διαδηλωτών μεγάλωνε όσο περνούσε η ώρα, και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έφτασε τις 2.000 γύρω στις 8 το βράδυ.

Τότε, και από την πίεση των συγκεντρωμένων που είχαν ανάψει και φωτιές, υποχώρησε η πόρτα της πύλης και επιχειρήθηκε είσοδος των διαδηλωτών μέσα στο στρατόπεδο.

Τότε επενέβησαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν μέσα στο στρατόπεδο, και με τη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, αλλά και ρίψεις νερού με το όχημα τύπου “Άτλας”, απομάκρυναν τους διαδηλωτές.

Κατά τις συγκρούσεις, προκλήθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση έξω από το στρατόπεδο του στρατιωτικού σχηματισμού που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Λίγα λεπτά μετά τις 10 το βράδυ, μεγάλος όγκος των διαδηλωτών είχε αποχωρήσει, ενώ σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από την είσοδο του στρατοπέδου, διμοιρίες των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με μικρές ομάδες νεαρών που επιχειρούν να προσεγγίσουν ξανά το στρατόπεδο.

Λέσβος:  Έκρυθμη κατάσταση

Νωρίτερα έγινε εκτεταμένη ρίψη χημικών, ενώ μέσα στο στρατόπεδο βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, προσπαθώντας να ηρεμήσουν το εξαγριωμένο πλήθος που απαιτούσε να αναχωρήσουν για Πειραιά οι διμοιρίες των ΜΑΤ.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά την υποχώρηση των δυνάμεων της αστυνομίας από το Διαβολόρεμα προς Μυτιλήνη. Ένα επεισόδιο που έγινε μεταξύ αστυνομικών και πολιτών που βρίσκονταν στα αυτοκίνητά τους πυροδότησε την ένταση.

Πολίτες όπως ανέφεραν “Τα ΝΕΑ” της Λέσβου υποστήριζαν ότι αστυνομικοί έριξαν χημικά και επιτέθηκαν σε πολίτη που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί φυγαδεύτηκαν στο στρατόπεδο και σταδιακά στο σημείο συγκεντρώθηκαν μέχρι και 2.000 άτομα. Η πολιορκία του στρατοπέδου κράτησε πάνω από 3 ώρες με το πλήθος να επιχειρεί ακόμη και να εισβάλει μέσα σε αυτό.

Λέσβος: Τραύματα από καραμπίνα έχουν οι δυο από τους 43 τραυματίες αστυνομικούς

Θύματα πυροβολισμών έπεσαν σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές δύο από τους 43 αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στα άγρια επεισόδια που έγιναν νωρίτερα. Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι τα τραύματά τους προκλήθηκαν από σκάγια!

πηγή: lesvosnews.net