“Σαρώνει” την χώρα ο Αντίνοος – Ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και δυνατοί άνεμοι – Ποιες περιοχές θα “σφυροκοπήσει” περισσότερο

Στο… βαθύ φθινοπωρινό του «τέμπο» θα συνεχίσει ο καιρός, αφού τα καιρικά φαινόμενα όχι απλά δεν θα εξασθενήσουν αλλά θα ενταθούν.

Συγκεκριμένα και με βάση τα όσα δηλώνει στο newsit.gr ο Τάσος Αρνιακός, ο «Αντίνοος» θα αρχίσει να υποχωρεί σιγά – σιγά από το πρωί της Τετάρτης. Μέχρι τότε η κακοκαιρία θα ενταθεί, και αναμένεται να υπάρξουν ισχυρές καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία, όπου την προηγούμενη εβδομάδα θρηνήσαμε 5 νεκρούς, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Από τον «Αντίνοο» δεν θα γλυτώσει ούτε η Αττική, όπου θα σημειωθούν βροχές κατά πάσα πιθανότητα το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη.

Τι δηλώνει στο newsit.gr ο Τάσος Αρνιακός

«Ο παράλογος για την εποχή καιρός, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του Ιουλίου, γι’ αυτό και ονομάστηκε Αντίνοος, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Έτσι λοιπόν, περιμένουμε αλλαγή του καιρού, που θα ξεκινήσει ουσιαστικά από απόψε, με βροχές και καταιγίδες, πρώτα στα δυτικά, που αργότερα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα και θα συνοδεύονται και από τοπικά ισχυρούς ανέμους και δυνατές χαλαζοπτώσεις.

Θα είναι μία τριήμερη κακοκαιρία που θα ξεκινήσει ουσιαστικά από σήμερα και θα κορυφωθεί αύριο και σιγά-σιγά από την Τετάρτη και μετά θα περιοριστεί στις ανατολικές, κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας.

«Πιο επικίνδυνη μέρα η Τρίτη»

Αύριο, όμως, η Τρίτη θα είναι η πιο επικίνδυνη μέρα, οπότε περιμένουμε, κυρίως το απόγευμα, στο Ιόνιο, στην ακτογραμμή του, στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και για λίγο στην κεντρική Μακεδονία, βροχές, καταιγίδες ισχυρές, που κατά τόπους, ενδεχομένως, να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Αυτή η κακοκαιρία το βράδυ θα κινηθεί και στη Θεσσαλία, νοτιότερα δηλαδή, στην ανατολική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα φτάσει στις Σποράδες και στην κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Υποχώρηση από το πρωί της Τετάρτης

Την Τετάρτη το πρωί τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά σιγά-σιγά θα αρχίσουν να υποχωρούν, ενώ από το μεσημέρι η κακοκαιρία θα περιοριστεί στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και, ίσως, στην Εύβοια και θα εξασθενήσει τις απογευματινές ώρες.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την Αττική, κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια του νομού, με ισχυρές βροχές και, πιθανώς, καταιγίδες τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι 5 με 6 μποφόρ, αλλά, τοπικά, την ώρα των φαινομένων θα είναι ισχυροί, οκτώ τοπικά και εννέα μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 29 έως 30 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 31 με 32 στα κεντρικά και τα νότια.

Από την Πέμπτη και μετά οι καταιγίδες θα σταματήσουν, ή για την ακρίβεια θα περιοριστούν πια στα βουνά της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και ευελπιστώ ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι πολύ καλό, χωρίς φαινόμενα και με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας».

Αναδημοσιευση από www.newsit.gr