Σεισμός στη Ζάκυνθο: Τα βίντεο του τρόμου! Η στιγμή που τα ρίχτερ χτυπούν το νησί – video

Η ταραχή που πήραν μέσα στη νύχτα οι κάτοικοι της Ζακύνθου και όχι μόνο, από το σεισμό των 6,4 ρίχτερ, φαίνεται μέσα από τις εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, σε μίνι μάρκετ της Ζακύνθου.

Δείτε τις κάμερες να τραντάζονται και τα προϊόντα να φεύγουν από τα ράφια, στο «χορό» των ρίχτερ. Μάλιστα, στο πρώτο βίντεο, φαίνεται ένας άνδρας να βγαίνει άρον άρον από το μαγαζί που εκείνη την ώρα ήταν ανοιχτό.  

Δυο σεισμοί 6 και 6,6 Ρίχτερ την ίδια χρονιά

Η περιοχή είναι γνωστή για την υψηλή σεισμικότητά της λέει ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σκορδίλης.

Θυμίζει μάλιστα ότι «Το 1997, περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το σημερινό επίκεντρο, είχαμε σεισμό μεγέθους 6,6 ενώ την ίδια χρονιά σημειώθηκε ακόμη ένας σεισμός μεγέθους 6 βαθμών στα νησιά Στροφάδες».

Υπήρξε έντονη άλλη δόνηση πριν τον κύριο σεισμό

Μισή ώρα νωρίτερα υπήρξε ένας ακόμη σεισμός, λέει στο newsit.gr ο Διονύσης Στήνιος, κάτοικος του νησιού.

Όπως περιγράφει ο κύριος σεισμός ήταν απότομος και με μεγάλη διάρκεια, το ρεύμα κόπηκε και βγήκαν στο δρόμο, όπου είδαν μικρές υλικές ζημιές.

Όπως πάντως λέει ο ίδιος και η οικογένειά του τελικά διανυκτέρευσαν στο σπίτι τους.

Το νησί άντεξε

Αυτό που τονίζει ο Δήμαρχος της Ζακύνθου μιλώντας στο Newsit.gr είναι πως το νησί άντεξεΟ Παύλος Κολοκοτσάς ότι υπήρξαν δυο μικρές κατολισθήσεις και μικρή ζημιά στο λιμάνι από ρωγμές λόγω των διαβρώσεων. Αυτό που είναι επίσης σημαντικό είναι ότι όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν, όπως και το νοσοκομείο, το λιμάνι και το αεροδρόμιο.

Ήδη, όπως επισημαίνει στο Newsit.gr ο δήμαρχος κλιμάκια έχουν ξεκινήσει την αυτοψία σε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, τα οποία ως τώρα, τουλάχιστον μακροσκοπικά, δεν μοιάζουν να έχουν προβλήματα.

Ακούστε παρακάτω, πώς περιγράφει στο newsIT.gr το πώς έζησε το σεισμό των 6,4 ρίχτερ, ο συνάδελφος Ανδρέας Παπαδημητρίου:

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Πηγή: newsIT.gr, thebest