Σήμερα το μεσημέρι η τελετής παράδοσης – παραλαβής στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου-Aναλαμβάνει ο Κεφαλονίτης Θ. Σιούτης

Σήμερα Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και ώρα 2 το μεσημέρι στα γραφεία του Λιμεναρχείου θα γίνει η τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον απερχόμενο Λιμενάρχη Νίκο Κοκκάλα στον αντικαταστάτη του Αθανάσιο Σιούτη.

Στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας ο νέος Λιμενάρχης είχε διάφορες συναντήσεις στο νησί μας προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα που θα κληθεί να διαχειριστεί. Το θετικό είναι ότι αναλαμβάνει καθήκοντα στο τέλος της τουριστικής περιόδου και έτσι θα έχει στη διάθεσή του όλο το χρόνο που χρειάζεται για να  έχει την απαιτούμενη ενημέρωση για τα σοβαρά προβλήματα της Ζακύνθου όπως ρύπανση των ακτών από λύματα, παρανομίες επαγγελματιών στις ακτές και τους αιγιαλούς, νομιμότητα ημεροπλοίων, εφαρμογή της νομοθεσίας στις ακτές και στη θάλασσα που υπάρχει ευθύνη του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου κλπ.

Την περασμένη Παρασκευή ο νέος και ο πρώην Λιμενάρχης συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσάστο Δημαρχείο και επρόκειτο για εθιμοτυπική επίσκεψη.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Κοκκάλα για την άριστη συνεργασία που είχαν σε θέματα αρμοδιότητας Δήμου Ζακύνθου-Λιμεναρχείου, καλωσόρισε το νέο Λιμενάρχη και του δόθηκε η υπόσχεση ότι η άριστη αυτή συνεργασία Δήμου-Λιμεναρχείου-Λιμενικού Ταμείου θα συνεχιστεί, με γνώμονα πάντα το καλό τον Ζακυνθινών και του τόπου.

Ο νέος Λιμενάρχης Ζακύνθου ήταν υπολιμενάρχης στο νησί της Κω και κατάγεται από την Κεφαλονιά. Ο κ. Σιούτης τελείωσε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, τη σχολή Ναυτικών δοκίμων και τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακό στη στρατιωτική και ναυτική εκπαίδευση.

Έχει υπηρετήσει ως κυβερνήτης / επιτελής στο κεντρικό λιμεναρχείο Κέρκυρας, επιτελής στο Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, υποδιοικητής και Διοικητής της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων, επιτελής Δ/νσης Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Αρχηγείου Λ.Σ, επιτηρητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Τμηματάρχης Δ/νσης προσωπικού Αρχηγείου Λ.Σ. ναυτιλιακός Ακόλουθος της Ελλάδος στη Γαλλία με έδρα τη Μασσαλία, υπολιμενάρχης Λιμεναρχείου Κω και τώρα Λιμενάρχης Ζακύνθου.

Αναδημοσίευση από www.ermisnews.gr