Σκάλα: “Κόκκινη κάρτα” στο Δήμο Κεφαλονιάς από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας για τα σκουπίδια

Η αδιαφορία των υπευθύνων της Δημοτικής Αρχής για την καθαριότητα στην τουριστική Σκάλα οδήγησε ολόκληρο το καλοκαίρι σε ανεξέλεγκτη κατάσταση στην περιοχή της   Λαγκάδας. Τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών δημιούργησαν μια εστία βρωμιάς, ρύπανσης και μόλυνσης πολύ κοντά σε γεώτρησητης περιοχής.

Χρειάστηκε να γίνουν παρεμβάσεις, έντονες διαμαρτυρίες  και τελικά καταγγελίες των κατοίκων στον Εισαγγελέα για να αρχίσουν οι υπεύθυνοι του Δήμου πρόχειρα και αποσπασματικά να καθαρίζουν το χώρο.

Παρατηρήθηκε μάλιστα το φαινόμενο αντί να μεταφέρουν τα σκουπίδια στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Παλλοστή να τα θάβουν πρόχειρα και ανεξέλεγκτα μέσα στον ίδιο χώρο. Κάθε πολίτης μπορεί να φανταστεί τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία που έχει μια τέτοια αλλοπρόσαλλη πρακτική.

Μια από τις υπηρεσίες που ασχολήθηκαν με το θέμα είναι και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Κεφαλλονιάς. Σε αυτοψία που πραγματοποίησαν στο χώρο τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 οι Επόπτριες Δημόσιας Υγείας επιβεβαιώνουν την ανεξέλεγκτη απόρριψη στερεών αποβλήτων και ογκωδών απορριμμάτων. Ζητούν από το Δήμο να ολοκληρώσει τον καθαρισμό με μεταφορά των απορριμμάτων σε εγκεκριμένο χώρο και να φροντίσει για την αποτροπή μελλοντικών προβλημάτων.

Επισημαίνουμε ότι παρόλο που φθάσαμε στο Δεκέμβρη ο καθαρισμός και η προφύλαξη του χώρου δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Επισυνάπτουμε το έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Κεφαλλονιάς με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου 2018 το οποίο κοινοποιείται και στο Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας  για περεταίρω ενέργειες και ενδεχόμενα και επιβολή μέτρων όπως π.χ. πρόστιμο κ.λ.π.

Επισυνάπτεται επίσης φωτογραφία για την εικόνα που παρουσίαζε ο χώρος μέχρι πριν λίγο καιρό.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΚΑΛΑΣ

ΣΚΑΛΑ-ΛΑΓΚΑΔΑ-2