Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο: Αρνούμαστε οποιαδήποτε επαφή με τις υπ. ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Το ΔΣ του Σωματείου αρνείται οποιαδήποτε επαφή με τις υποψήφιες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ,οι οποίες μας θυμήθηκαν ως ψηφοφόρους -εργαζόμενους τώρα που ελπίζουν να υφαρπάξουν την ψήφο μας και να μας χρησιμοποιήσουν σαν μαϊντανό στην προεκλογική τους σαλάτα, σε φωτογραφίες και περιοδείες στον χώρο του νοσοκομείου.

Ω ! Τι παράξενο όμως!!! Όταν οι εργαζόμενοι ζητούν επαφή με την κυβέρνηση δια των βουλευτών και υπουργών της για να λύσουν τραγικά προβλήματα που αφορούν την υγεία στην Κεφαλλονιά ,συναντάμε την απόλυτη απαξίωση.

Ζητούν την παρουσία μας και την συνενοχή μας αυτοί που με την πολιτική τους επικρότησαν και συνέχισαν <<ακούραστα>>,την ερήμωση των νοσοκομείων του νησιού ,την πλήρη υποστελέχωσή τους, την υποχρηματοδότηση τους και οδήγησαν πολύτιμους εργαζόμενους σε παραιτήσεις.

Αυτοί που με την ψήφο τους στα μνημόνια οδήγησαν την υγεία εκεί που βρίσκεται σήμερα ,και βέβαια στις επιβολές της ευρωπαϊκής ένωσης όπως στην πρόσφατη περικοπή για την υγεία κατά 11%, λόγω δημοσιονομικής πειθαρχίας για τα έτη 2019-22, δεν άρθρωσαν την παραμικρή αντίρρηση.

Σας ”συμβουλεύουμε” να οδηγηθείτε για <<ενημέρωση>>στον μοναδικό που μπορεί να το κάνει σύμφωνα με τα δικά σας μετρα και σταθμά ,στον Διοικητή του νοσοκομείου ,μισθού υποτελή στην κυβέρνησή σας.

Η μόνη ΄΄ενημέρωση” που θα έχετε από εμάς είναι η παρακάτω επιστολή που εστάλη από συνάδελφό μας στην διοίκηση του νοσοκομείου και τον διοικητή σας :

”Στο νοσοκομείο εργάζομαι 16 χρόνια. Ποτέ σε όλα αυτά τα χρόνια οι εργασιακές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές .Όμως τα τελευταία έχουν πια αποχτήσει χαραχτήρα, εργασιακά απάνθρωπο που λειτουργεί ως μηχανισμός σύνθλιψης της υγείας μου, σωματικής και ψυχικής. .Αδυνατώ πια να δουλέψω σε τέτοιου είδους συνθήκες σαν τις υπάρχουσες.

Αυτή μου η αδυναμία διαμορφώθηκε από μια σειρά γεγονότα και καταστάσεις που συνδέοντα με τον σκοπό της εργασίας μου σαν υγειονομική εργαζόμενη και ιδιαίτερα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Αναφέρομαι σε καταστάσεις που αφορούν αυτοκτονία ασθενούς μπροστά στα μάτια μου, σε χώρο που λογικά θα έπρεπε να την αποτρέπει, στην αδυναμία του νοσοκομείου αλλά και του ακτινολογικού εργαστηρίου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες παροχής υπηρεσιών σε όσους τις χρειάζονται, στην μεγάλη έλλειψη προσωπικού, στη μη ύπαρξη προοπτικής για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και στη μείωση των οικονομικών μου απολαβών σε σημείο να μου δημιουργείτε πρόβλημα επιβίωσης.

Επειδή στην Κεφαλλονιά η ζωή είναι προσωπική ,μου δημιουργείται πρόβλημα ως προς τις κοινωνικές μου σχέσεις,συναισθηματικό ,αξιοπρέπειας και φιλότιμου, όταν δουλεύω σε έναν χώρο που δεν μπορεί να προσφέρει στους συμπολίτες μου αυτά που αξίζουν και δικαιούνται.

Επειδή συναισθηματικά είμαι δεμένη με την εργασία μου και τον χώρο της ,καταφεύγω σε μια τελευταία προσπάθεια, να ζητήσω άδεια άνευ αποδοχών ενός έτους, ελπίζοντας ότι σε αυτό το διάστημα θα χαμηλώσει η πίεση που νιώθω και θα αλλάξουν οι συνθήκες λίγο προς το καλύτερο .Δεν έχω κάτι άλλο να σκεφτώ ή να προτείνω.

Εάν δεν μου χορηγήσετε την συγκεκριμένη άδεια, με οδηγείτε σε άμεση παραίτηση με ότι συνεπάγεται αυτό.”

Με εσάς εμείς δεν έχουμε και δεν μπορεί να έχουμε κοινά σημεία.

Καληνύχτα σας

Η πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας

Βασω Βουτσινα Κώστας Τσιμάρας