Στρατιωτική θητεία: Ποιες αλλαγές έρχονται

Την επαναφορά των έξι σειρών κατάταξης φαίνεται ότι αποφάσισε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), παρά το γεγονός ότι μόλις τον περασμένο Ιανουάριο οι ΕΣΣΟ είχαν μειωθεί από έξι σε τέσσερις.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το ΓΕΣ έκρινε ότι η μείωση δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα τέλη Σεπτεμβρίου πηγές του ΓΕΣ είχαν επιβεβαιώσει ότι υπήρχε πρωτοφανές ενδιαφέρον από τους νέους για την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου, με διπλάσιο αριθμό αιτήσεων κατάταξης από τον συνηθισμένο. Μάλιστα, ήταν πολύ μεγάλος και ο αριθμός των αιτήσεων για διακοπή των αναβολών.

Αντίστοιχα, τον περασμένο Μάιο είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο να υπάρχει μικρό ενδιαφέρον για κατάταξη στο στρατό.

Οι περισσότεροι, όπως προεξοφλείται, σκέφτονταν ότι θα ήταν βολικό να καταταγούν τον Νοέμβριο και να απολυθούν τον Αύγουστο, να προλάβουν και λίγο καλοκαιρινές διακοπές εκτός στρατοπέδων και έπειτα να συνεχίσουν την επαγγελματική τους ζωή ή τις σπουδές τους».

Σημειώνεται ότι αν κατατάσσονταν όλοι οι νέοι που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου, η εκτίμηση ήταν πως μπορεί οι μονάδες της παραμεθορίου να είχαν πληρότητα, αλλά ο στρατός δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει τη σίτιση και την ένδυση τόσο πολλών φαντάρων ταυτόχρονα.

Αναζητώντας λύση η Στρατολογία, από τον Σεπτέμβριο έχει ήδη αρχίσει να «κόβει» όσους είχαν ζητήσει να «σπάσει» η αναβολή τους, αλλά το είχαν κάνει σχετικά καθυστερημένα.

Με τις αλλαγές αυτές, από το νέο χρόνο η κατάταξη θα πραγματοποιείται ως εξής:

-Α’/ΕΣΣΟ τον μήνα Ιανουάριο

-Β’/ ΕΣΣΟ τον Μάρτιο

-Γ’ /ΕΣΣΟ τον Μάιο

-Δ’ /ΕΣΣΟ τον Ιούλιο

-Ε’/ ΕΣΣΟ τον Σεπτέμβριο και

– ΣΤ’/ ΕΣΣΟ τον Νοέμβριο

Πηγή: aftodioikisi.gr