Θετικό το πρόσημο στην γραμμή Ζακύνθου – Πεσάδας

Θετικό είναι μέχρι στιγμής το πρόσημο στην κίνηση που παρουσίασε μέχρι σήμερα και η πορθμειακή γραμμή από τον Άγιο Νικόλαο Βολιμών προς την Πεσσάδα της Κεφαλλονιάς. Το πλοίο “Βάσος Κ”, που εκτελεί καθημερινά δύο δρομολόγια, μεταφέρει αρκετό κόσμο με την κίνηση στη γραμμή να μην επιτρέπει κάτι παραπάνω από συγκρατημένη αισιοδοξία. Όσον, δε, αφορά του ξένους, τόσο ο αριθμός τους, όσο και εκείνος των λεωφορείων που τους μετέφεραν ήταν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τα δρομολόγια θα ισχύσουν επι πέντε ολόκληρους μήνες, μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με την πληροφόρηση στην εφημερίδα μας από τον τουριστικό και ναυτικό πράκτορα Κώστα Χιώνη.
Αναφερόμενος στα δρομολόγια επεσήμανε ότι εκείνα για τα οποία η κοινοπραξία έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι δύο κάθε ημέρα, ήτοι στις 8 πμ και 18.00 μμ από Πεσσάδα και 9.45πμ και 19.45μμ από Άγιο Νικόλαο. Σε ότι αφορά τις τιμές, αυτές παραμένουν στα επίπεδα των τελευταίων πέντε χρόνων λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Οι εκτιμήσεις
Η κίνηση που παρουσιάζει η πορθμειακή γραμμή, κάθε χρόνο γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στους ξένους επισκέπτες που εντάσσουν στο πρόγραμμα των διακοπών τους και το γειτονικό νησί. Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για φέτος ο κ. Χιώνης επεσήμανε πως “η εικόνα σε ότι αφορά τις κρατήσεις είναι αισιόδοξη ενώ διαπιστώνεται ένα έντονο ενδιαφέρον γενικά για το νησί. Και μάλιστα εάν όλα πάνε καλά και δεν γίνουν ανατροπές ή άλλα ζητήματα που προκαλέσουν αστάθεια τοτε θα εξελιχθούν ακόμη καλύτερα. Αποτελεί μια καλή ευκαιρία τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους ξένους να επισκεφτούν το γειτονικό και αντίστροφα αποκομίζοντας επιπλέον εμπειρίες από τις διακοπές τους”.

32 χρόνια στη γραμμή
Ο κ. Χιώνης, εξέφρασε στην εφημερίδα μας την ικανοποίησή του για αυτό το γεγονός καθώς τα πράγματα πήγαν πολύ καλά σε σχέση με πέρυσι. “Το πλοίο ανήκει στην Κοινοπραξία πλοίων Αργοστολίου και Ληξουρίου, και εξυπηρετούμε τη γραμμή επί 32 χρόνια. Παρά την αύξηση του Πρωτοκόλλου, το επιβατικό κοινό που ενδιαφέρεται να ταξιδέψει θα πρέπει έγκαιρα να κάνει κράτηση θέσης στα κεντρικά πρακτορεία και μόνο επί της οδού Λομβάρδου στην πόλη”, πρόσθεσε ο κ. Χιώνης. Τέλος ευχαρίστησε το προσωπικό, τους τουρ-οπερειτορ, τους επιχειρηματίες του τουρισμού και όλους όσοι στηρίζουν τη συγκεκριμένη γραμμή από την οποία και τα δυο νησιά αποκομίζουν αρκετά οφέλη.

Αναδημοσίευση από www.imerazante.gr