Thomas Cook – Βρετανία: «Κανένας ταξιδιώτης δε θα εγκαταλειφθεί»!

Ο Ράαμπ τόνισε σε συνέντευξή του στο BBC, πως η κυβέρνηση της χώρας έχει εκπονήσει σχέδια έκτακτης ανάγκης, στην περίπτωση που οι συνομιλίες για τη διάσωση της Thomas Cook αποτύχουν και επιδίωξε να καθησυχάσει τους παραθεριστές ότι δε θα αποκλειστούν σε ξένες χώρες.

Την ίδια στιγμή η διοίκηση του βρετανικού ταξιδιωτικού γραφείου συναντήθηκε την Κυριακή (22.9.2019) με τους δανειστές και πιστωτές του, προκειμένου να αποφασιστεί εάν η παλαιότερη εταιρεία ταξιδίων του κόσμου καταφέρει, άμεσα, να επιβιώσει ή θα έρθει αντιμέτωπη με μια χαοτική κατάρρευση, που θα γίνει αισθητή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με μια καλά πληροφορημένη πηγή, το απόγευμα ξεκίνησε μία – πιθανώς καθοριστικής σημασίας – συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Thomas Cook στο Λονδίνο. Είχε προηγηθεί μια συνάντηση με τους πιστωτές και τη διοίκηση της κινεζικής εταιρείας Fosun.

Ο επικεφαλής της Thomas Cook, Πίτερ Φανκχάουζερ, δεν έκανε κανένα σχόλιο εξερχόμενος από αυτή τη συνάντηση με τους πιστωτές που έγινε στο δικηγορικό γραφείο Latham & Watkins.

Τον περασμένο Απρίλιο, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του ομίλου, είχε επιρρίψει ευθύνες στο Brexit, λέγοντας ότι οι πελάτες αναβάλουν τις διακοπές τους καθώς δεν ξέρουν τι θα συμβεί με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Στον αέρα» 600.000 πελάτες της Thomas Cook

Καθώς διαχειρίζεται ξενοδοχεία και τουριστικά θέρετρα, αεροπορικές εταιρείες και κρουαζιερόπλοια, η Thomas Cook έχει 600.000 πελάτες που βρίσκονται σε διακοπές, γεγονός που σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις και οι ασφαλιστικές εταιρείες ενδέχεται να αναγκαστούν να επέμβουν για να τους φέρουν πίσω στην πατρίδα τους, εάν η εταιρεία εισέλθει σε καθεστώς διαχείρισης.

Έχοντας δεχθεί πλήγματα από τα υψηλά χρέη της που αγγίζουν το 1,7 δισ. ευρώ, τον διαδικτυακό ανταγωνισμό και τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, η Thomas Cook πρέπει να βρει επιπλέον 200 εκατομμύρια λίρες πέραν του πακέτου των 900 εκατομμυρίων λιρών, που έχει ήδη συμφωνηθεί, προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει τους χειμερινούς μήνες όταν θα χρειαστεί να πληρώσει τα ξενοδοχεία για τις υπηρεσίες τους του καλοκαιριού.

Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση και ο βρετανικός φορέας αεροπλοΐας έχουν καταρτίσει ένα σχέδιο επέμβασης με τη συμβολή κι άλλων αεροπορικών εταιρειών προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, εφόσον χρειαστεί, χιλιάδες Βρετανοί πολίτες.

Πηγή: newsit.gr