Τι ράτσα είμαστε ως Κεφαλλονίτες! Πάνος Λαζαράτος: το πρωί καθηγητής Νομικής και το βράδυ τενόρος!

Αχ … αχ… Τι ράτσα είμαστε ως Κεφαλλονίτες! Πάνος Λαζαράτος: το πρωί καθηγητής Νομικής και το βράδυ τενόρος!

Κονσέρτο αφιερωμένο στο ναπολιτάνικο τραγούδι, έδωσε χθες, 22 Μαΐου 2019 στο διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο ATHENAEUM (στην οδό Ανδριανού 3, στην Πλάκα), ο καθηγητής Νομικής και τενόρος κ. Πάνος Λαζαράτος. Το ρεσιτάλ είχε τίτλο CANTANAPULE και ήταν αφιερωμένο στις όμορφες μελωδίες του ναπολιτάνικου τραγουδιού. Τον συνέδευσε στο πιάνο ο κ. Φρίξος Μόρτζος και στο τσέλο η κ. Μαρίνα Κισλίτσινα. Οι θεατές δε, αποθέωσαν τον τενόρο – καθηγητή που, ως γνήσιος συμπατριώτης μας είναι …πολυπράγμων, πολύτροπος.
Ο Πάνος Λαζαράτος είναι σπουδαία προσωπικότητα. Αν και γεννήθηκε στην Αθήνα δηλώνει Κεφαλλονίτης. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Tübingen (1989) με θέμα διδακτορικής διατριβής «Rechtliche Auswirkungen der Verwaltungsautomation auf das Verwaltungsverfahren» (Νομικές επιρροές του διοικητικού αυτοματισμού στη διοικητική διαδικασία) (“summa cum laude”).
Σήμερα, είναι Καθηγητής του διοικητικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πρωτοβάθμιος από το 2007), συνιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Μαυρίδης- Μαρίνος- Λαζαράτος και Συνεργάτες» από το 1989 και Ιδρυτικό μέλος της εταιρείας «Λαζαράτος και Συνεργάτες» (2011).
Έχει συγγράψει πάνω από 15 μονογραφίες μετά τη διδακτορική του διατριβή και πάνω από 300 αυτοτελή επιστημονικά μελετήματα ιδίως στους τομείς του γενικού διοικητικού δικαίου, του διοικητικού δικονομικού δικαίου, του φορολογικού δικαίου, του αεροπορικού δικαίου, του πολεοδομικού και περιβαλλοντικού δικαίου, του δικαίου της πληροφορικής, του δικαίου του ανταγωνισμού, του δικαίου της παιδείας, του δικαίου της εποπτείας των τραπεζών και του δικαίου των δημοσίων έργων και προμηθειών.
Έχει χειριστεί πληθώρα δικηγορικών υποθέσεων επί δύο δεκαετίες σε όλους τους ανωτέρω τομείς.
Έχει άριστη γνώση της γερμανικής, αγγλικής και γαλλικής γλώσσας.
Διατελεί Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Διοικητικής Δικαιοσύνης.
Έχει διατελέσει μέλος του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής των υποψήφιων Δικαστών διοικητικής δικαιοσύνης.
Μετέχει ως μέλος στο Ειδικό Δικαστήριο αγωγών κακοδικίας για την επίλυση διαφορών του άρθρου 88 § 2 Συντ.
Έχει χειροθετηθεί ‘Aρχων- Μαϊστωρ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Έχει σπουδάσει θέατρο (Θέατρο Τέχνης – Κάρολος Κουν) και λυρικό τραγούδι (Ελληνικό Ωδείο: άριστα παμψηφεί), έχει δώσει πληθώρα ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ και μουσικές παραστάσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Ευρυδίκη Λειβαδά