Το «KOPERNIK» της Levante ferries στη γραμμή Θεσσαλονίκης- Σμύρνης

Στη νέα γραμμή Θεσσαλονίκη-Σμύρνη είναι προγραμματισμένο, σύμφωνα με πληροφορίες, να δρομολογηθεί το νέο απόκτημα της Levante Ferries.

Πρόκειται για το υπό σημαία Πολωνίας Ro-Ro «KOPERNIK» το οποίο σήμερα μετονομάστηκε “Σμύρνα” που ναυπηγήθηκε το 1977, είναι εξοπλισμένο με 4 μηχανές ΜΑΝ συνολικής ισχύος 12.760 KW και αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 20.5 κόμβων. Διαθέτει υψηλά γκαράζ και καμπίνες με 220 κρεβάτια.
Στους σχεδιασμούς της εταιρίας είναι η δρομολόγηση δύο πλοίων χωρητικότητας 400 επιβατών, και 60 φορτηγών και 1.350 επιβατών και 120 φορτηγών αντίστοιχα. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο πόλεων θα πραγματοποιηθεί μέσω ferry boats, δηλαδή πλοίων επιβατηγών-οχηματαγωγών (Ε/Γ-Ο/Γ), τα οποία θα εξυπηρετούν κομμάτι του μεταφορικού έργου που εκτελούν φορτηγά τα οποία ξεκινούν από τα τουρκικά παράλια και πραγματοποιούν περί τις 40.000 διελεύσεις κατευθυνόμενα προς Ελλάδα και ΕΕ.

Αναδημοσιευση από το theseanation.gr

LEVANTE fleet | Και το όνομα αυτού… Σμύρνα!
——————————————————————
Με χαρά σας ανακοινώνουμε το όνομα του τελευταίου απoκτήματος της Levante Ferries, πρώην Kopernik, αφιερωμένο σε μια από τις αρχαιότερες πόλεις και λιμάνια της Μεσογείου. H Σμύρνη στη δωρική εκδοχή της ονομασίας της λοιπόν, τη σύγχρονη πόλη της οποίας το πλοίο μας θα συνδέει με τη Θεσσαλονίκη, αφού πρώτα προσαρμοστεί στις standards της εταιρείας! #Smyrna #newProject #comingSoon