Τραγωδία στη Χαλκιδική με έξι νεκρούς από την κακοκαιρία (Video)

Έξι νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τις τελευταίες ώρες τον νομό Χαλκιδικής, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Σε ισχύ από την ΕΜΥ, Έκτακτο δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων καθώς εκδηλώνονται πολύ ισχυρές καταιγίδες.

Όπως επιβεβαίωσε η Αστυνομία, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στα Νέα Πλάγια του δήμου Νέας Προποντίδας, όταν καταπλακώθηκε από στέγαστρο ταβέρνας, ενώ στη Σωζόπολη, του ίδιου δήμου, ανδρόγυνο αλλοδαπών τραυματίστηκε θανάσιμα, ύστερα από ανατροπή τροχόσπιτου.

Ωστόσο οι πληροφορίες δεν είναι ακόμα σαφείς. Νωρίτερα, το thestival.gr μιλούσε για πέντε νεκρούς:

  • Πρόκειται για μια γυναίκα 54 ετών από την Ρουμανία που έχασε την ζωή της στα Νέα Πλάγια, όταν ξεκόλλησε μία υπαίθρια στέγη σε ταβέρνα και την καταπλάκωσε.
  • Δύο ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν στη Σωζόπολη, καθώς από τον δυνατό αέρα ανατράπηκε τροχόσπιτο, που διέμενε το ζευγάρι.
  • Δύο ακόμη νεκροί έχουν αναφερθεί στην Ποτίδαια Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, βρέθηκαν νεκροί καταπλακωμένοι από δέντρο το οποίο είχε πέσει από τους ισχυρούς ανέμους, ένας 39χρονος Ρώσος τουρίστας και ο 2χρονος γιος του.

Επί ποδός οι αρχές

Οι τοπικές Αρχές βρίσκονται επί ποδός καθώς υπάρχουν κι άλλα περιστατικά στα οποία ζητήθηκε συνδρομή πυροσβεστικής και αστυνομίας. Πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι κατά την πτώση του στεγάστρου στα Νέα Πλάγια σημειώθηκαν και δύο τραυματισμοί θαμώνων του καταστήματος, ενώ σε ξενοδοχείο της Νέας Ποτίδαιας δένδρο καταπλάκωσε πατέρα και γιο, χωρίς να υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση για την τύχη των δύο ανδρών.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο από πτώσεις δένδρων και φερτών υλικών.

Αναδημοσιευση από www.documentonews.gr