Ξαφνικά όλοι έπεσαν από τα σύννεφα με τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Συζήτηση χθες στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου για το θέμα που προέκυψε με το Χωροταξικό στις ιχθυοκαλλιέργειες.

Ξαφνικά όλοι έπεσαν από τα σύννεφα. Υποτίθεται ότι τους «ξύπνησε» ο «αντ’ αυτού» με άρθρο του αναφερόμενος για το θέμα αυτό. Ένα θέμα που συζητιέται εδώ και αρκετά χρόνια, «έσκασε» εν μέσω προεκλογικής περιόδου και βρήκε τους περισσότερους απροετοίμαστους. Η αντιπολίτευση κατακρίνει (ως συνήθως)  της συμπολίτευση ότι «εκώφευσε», ολιγώρησε δηλαδή τόσα χρόνια, η δε συμπολίτευση ισχυρίστηκε (και σωστά) «εσείς τι κάνατε και δεν παίρνατε πρωτοβουλία».

Φάνηκε από την αρχή ότι το θέμα θα συζητιόνταν στο πόδι, μιας και έλειπε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ο Διον. Λυκούδης και ο Δήμαρχος που όπως είπε ο Πρόεδρος ήταν (ο Δήμαρχος) στα Υπουργεία για το θέμα αυτό.

Να επισημάνω ότι  Νίκος Ανουσάκης ερχόμενος καθυστερημένα πιστεύοντας ότι θα αιφνιδιάσει το σώμα, ζήτησε ν’ αναβληθεί το θέμα για μετά τις γιορτές, για να συζητηθεί, παρουσία πολλών…. παραγόντων.

Η αντιπολίτευση ωστόσο δεν ….τσίμπησε και το θέμα συζητήθηκε, ξεκινώντας με μια σπαρακτική εισήγηση από τον Πρόεδρο για την Βουλευτή, όπως είπε βρίσκεται μονίμως στα υπουργεία και τρέχει για το θέμα αυτό για να το ….προλάβει.

Τελικά η συζήτηση … άναψε. . Ετοιμοπόλεμη ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση, με πλήρης εισήγηση, όπως και ο Διον. Μινέτος ο οποίος κατέχει το θέμα. Οι υπόλοιποι έκαναν φιλότιμες προσπάθειες για να αναδείξουν το θέμα,  κάποιοι  όσα είπαν ήταν «πασαλείμματα», χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν. Ο κ. Δεστούνης και ο κ. Ανδρέας Ζαπάντης  έκαναν κάποιες προσπάθειες.

Τελικά, ψηφίστηκε …..κάποιο ψήφισμα που έβγαλε από το …..μυαλό επιτόπου  ο Πρόεδρος και όπως όλοι πιστεύουν, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, θα κοντράρουν μια απόφαση ειλημμένη όπως με τις Ανεμογεννήτριες και τις εξορύξεις. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε για μπάνιο θα πηγαίνουμε σε λίγα χρόνια στην Κυλλήνη αν και είναι συζητήσιμη κι αυτή η θαλάσσια περιοχή.

Οι υπόλοιπες εξελίξεις  του χρόνου το 2019.

Καλή Χρονιά.

Αναδημοσιευση από www.kefalonianews.gr