Ζάκυνθος: Νίκος Σούρμπης | Είμαστε σε απόγνωση γιατί ζούμε σε μια περιοχή που ο σεισμός είναι καθημερινός επισκέπτης

Τον Οκτώβριο του 2018 έγινε ο μεγάλος σεισμός των 6,8 Ρίχτερ και προκλήθηκαν ζημιές στο λιμάνι μας, αλλά και σε πολλές οικίες. Είχε δοθεί ένα πολύ μικρό διάστημα για να κάνουμε αιτήσεις. Τον Απρίλιο του 2019 πήγα στην Αντιπεριφέρεια για να ρωτήσω τι γίνεται με το θέμα και πράγματι τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης, κύριος Στασινόπουλος, όσο και η γραμματέας του με καλοδέχθηκαν. Από εκεί με έστειλαν στην Πρόνοια. Όταν έφτασα εκεί μου έβαλαν τις φωνές, γιατί πήγα στη δική τους πόρτα και με έστειλαν ξανά στην Αντιπεριφέρεια. Όπως αντιλαμβάνεστε άκρη δεν κατάφερα να βγάλω.

Μετά από λίγες ημέρες μου είπαν πως οι αιτήσεις για να λάβουμε το έκτακτο βοήθημα των 5.000 ευρώ και να επισκευάσουμε τα σπίτια μας, διαρκούν έως τον Ιούνιο του 2020. Πληροφορήθηκα πρόσφατα όμως, πως η προθεσμία των αιτήσεων έχει παρέλθει! Γνωρίζω πολύ κόσμο που δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ. Είμαστε σε απόγνωση γιατί ζούμε σε μια περιοχή που ο σεισμός είναι καθημερινός επισκέπτης. Φοβόμαστε μήπως πέσουν τα σπίτια μας και μάς πλακώσουν!

Στη δική μου οικία έχει γίνει δύο φορές έλεγχος και χαρακτηρίστηκε “κίτρινη” και μη κατοικήσιμη, αφού υπάρχουν σοβαρές ρωγμές. Κοιμάμαι στο σαλόνι για να μπορέσω να βγω γρήγορα έξω σε περίπτωση που ο Εγκέλαδος χτυπήσει ξανά. Ούτε οι πρόεδροι των Κοινοτήτων γνώριζαν κάτι για τις προθεσμίες. Θέλω να πιστεύω πως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος οι πολιτικοί παράγοντες του τόπου μας, όπως ο κύριος Βουλευτής, θα ασχοληθούν με το συγκεκριμένο ζήτημα που αφορά πάρα πολλούς Ζακυνθινούς.

Πηγή: ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΝ ΨΥΧΡΩ”/ΕΡΜΗΣ 91.8

Πηγή: zantetimes.gr