Ζάκυνθος – Πεσαδα || Συγκρατημένη η κίνηση επιβατών με το “Βάσος Κ”

Συγκρατημένη ήταν η κίνηση που παρουσίασε μέχρι σήμερα η πορθμειακή γραμμή από τον Άγιο Νικόλαο Βολιμών προς την Πεσσάδα της Κεφαλλονιάς. Το πλοίο “Βάσος Κ”, που εκτελεί καθημερινά δύο δρομολόγια, μεταφέρει αρκετό κόσμο με την κίνηση στη γραμμή να μην επιτρέπει κάτι παραπάνω από συγκρατημένη αισιοδοξία. Όσον, δε, αφορά του ξένους, τόσο ο αριθμός τους, όσο και εκείνος των λεωφορείων που τους μετέφεραν ήταν ελάχιστα μειωμένα για την εποχή επίπεδα, ενώ σημαντικά μέτρησε το γεγονός ότι οι έλληνες δεν έκαναν φέτος διακοπές. Τα δρομολόγια θα ισχύσουν μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με την πληροφόρηση στην εφημερίδα μας από τον τουριστικό και ναυτικό πράκτορα Κώστα Χιώνη.
Αναφερόμενος στα δρομολόγια επεσήμανε ότι εκείνα για τα οποία η κοινοπραξία έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι δύο κάθε ημέρα, ήτοι στις 8 πμ και 18.00 μμ από Πεσάδα και 9.45πμ και 19.45μμ από Άγιο Νικόλαο. Σε ότι αφορά τις τιμές, αυτές παραμένουν στα επίπεδα των τελευταίων πέντε χρόνων λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Οι διαπιστώσεις
Η κίνηση που παρουσιάζει η πορθμειακή γραμμή, οφείλεται κατά κύριο λόγο στους ξένους επισκέπτες που εντάσσουν στο πρόγραμμα των διακοπών τους και το γειτονικό νησί αλλά και τους έλληνες που συγκεκριμένες ημερομηνίες κάνουν διακοπές. Όσον αφορά τις διαπιστώσεις ο κ. Χιώνης επεσήμανε πως “η εικόνα σε ότι αφορά τις κρατήσεις είναι ελάχιστα μικρότερη διότι και οι εταιρείες με τα λεωφορεία αλλά και ο ελληνικός τουρισμός φέτος πέρασαν τη δικιά τους δυσκολία λόγω των γενικότερων οικονομικών συνθηκών”.

32 χρόνια στη γραμμή
Ο κ. Χιώνης, εξέφρασε στην εφημερίδα μας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ανεξάρτητα της κίνησης, ο κόσμος έχει αγαπήσει την εταιρεία και στηρίζει τη γραμμή στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. “Το πλοίο ανήκει στην Κοινοπραξία πλοίων Αργοστολίου και Ληξουρίου, και εξυπηρετούμε τη γραμμή επί 32 χρόνια. Παρά την αύξηση του Πρωτοκόλλου, μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν το επιβατικό κοινό που ενδιαφέρεται να ταξιδέψει θα πρέπει έγκαιρα να κάνει κράτηση θέσης στα κεντρικά πρακτορεία και μόνο επί της οδού Λομβάρδου στην πόλη”, πρόσθεσε ο κ. Χιώνης. Τέλος ευχαρίστησε το προσωπικό, τους τουρ-οπερειτορ, τους επιχειρηματίες του τουρισμού και όλους όσοι στηρίζουν τη συγκεκριμένη γραμμή από την οποία και τα δυο νησιά αποκομίζουν αρκετά οφέλη.

Αναδημοσίευση από  www.imerazante.gr