Η ταινία είναι ένα αφιέρωμα στη ζωή  του ζωγράφου και γλύπτηΓεράσιμου Καλογηράτου.
Προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 9 Αυγούστου στην Γλυπτοθήκη του Μεμά Καλογηράτου στα Μαζαρακάτα η ταινία του Αλέξανδρου Ποταμιάνου «Η Μοναξιά του καμένου κεριού».

Μια ταινία αφιερωμένη στον Μεμά και την τέχνη του που εκφράζει μελαγχολία και μοναξιά. Με την μέθοδο του «καμένου κεριού», αποτυπώνει αναμνήσεις μεγάλων σταθμών της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Η ζωή του σημαδεύτηκε το 1944, όταν το οικογενειακό του σπίτι πυρπολήθηκε, επειδή ο πατέρας του είχε συμμετάσχει στα γεγονότα της εποχής…

Ο Γεράσιμος Καλογηράτος, γεννήθηκε το 1940 στο χωριό Πετρικάτα, στην περιοχή της Θηναίας Κεφαλληνίας. Μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Πάτρα, όπου εγκαταστάθηκε η οικογένεια του. Εκεί από το 1957 πήρε και τα πρώτα μαθήματα σχεδίου κοντά στον ζωγράφο και αγιογράφο Γεώργιο Παπαδημητρίου. Συστηματικά σπούδασε γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, στην οποία γράφτηκε το ακαδημαϊκό έτος 1960-1961.

Ο κ. Καλογηράτος εμφανίστηκε στην καλλιτεχνική σκηνή το 1965 σε ατομική έκθεσή του στην Πινακοθήκη Πατρών και μέχρι σήμερα έχει οργανώσει αρκετές ατομικές και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, κυρίως στην Ελλάδα.

Μετά από πολλά χρόνια άσκησης της γλυπτικής ως ελεύθερος καλλιτέχνης, εγκαταστάθηκε γύρω στα 1980 στην Κεφαλονιά, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα, ασχολούμενος με τη γλυπτική, τη χύτευση αλλά και με τη ζωγραφική.

Στον χώρο του σπιτιού του στα Μαζαρακάτα υπάρχει η έκθεση του που αξίζει να την επισκεφθείτε.


Αναδημοσιευση από www.kefaloniamas.gr