Το ένα πέμπτο των Βρετανών αναβάλλουν τις διακοπές τους στην Ευρώπη εξαιτίας της αβεβαιότητας του Brexit, σύμφωνα με έρευνα της Holiday Extras.

Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει το ένα τρίτο για τις ηλικίες 35-44, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η οποία διεξήχθη σε δείγμα 2.000 ατόμων, εν όψει της εξόδου του Ην. Βασιλείου από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου.

Η μεγαλύτερή τους ανησυχία είναι η φροντίδα υγείας, με το ένα τέταρτο να εκφράζει φόβους για περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρική ασφάλιση, ενώ το 20% ανησυχεί για τη διαθεσιμότητα ανταποδοτικής φροντίδας υγείας.

Άλλες ανησυχίες των Βρετανών είναι οι έλεγχοι διαβατηρίων (23%), η ισοτιμία του ευρώ (18%), οι αλλαγές διαβατηρίου (15%) και η πιθανή αρνητική αντιμετώπισή τους από τους Ευρωπαίους (14%).

Το 8% δήλωσε οτι η αβεβαιότητα περί των ταξιδιωτικών κανονισμών μετά το Brexit τους οδηγεί να αναβάλλουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια ενώ το 5% ανέφερε οτι επιλέγει διακοπές εσωτερικού.

Η καλή είδηση είναι οτι το 2020, ακόμα και μετά το Brexit, θα αποτελέσει τη μεταβατική περίοδο κατά την οποία τα ταξιδιωτικά δικαιώματα των Βρετανών θα παραμείνουν σε γενικές γραμμές τα ίδια, επομένως οι ταξίδια της εφετινής χρονιάς, ακόμα και μετά τον Ιανουάριο, δεν θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό, δήλωσε ο επικεφαλής σύνταξης της Holiday Extras, Seamus McCauley.

Πηγή: tornosnews.gr