Σημαντική αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα από την Δυτική Ευρώπη, παρατηρείται το τελευταίο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία και συγκλίνουσες πληροφορίες, τόσο από κορυφαίους tour operators, όσο και από το HolidayCheck.

Με εξαίρεση την γαλλική αγορά που συνεχίζει να κινείται με υψηλούς μονοψήφιους ή οριακά διψήφιους αρνητικούς ρυθμούς και την σκανδιναβική, αλλά και τον Thomas Cook, ο οποίος με την μείωση του προγράμματος, κινείται στο -10%, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, όλες οι υπόλοιπες αγορές και tour operators, κινούνται ανοδικά.

Το πιο σημαντικό, όπως έλεγαν στο money-tourism.gr, κορυφαίοι tour operators, είναι ότι κάθε εβδομάδα τον τελευταίο μήνα, σε απόλυτους αριθμούς, ανά αγορά, είναι σημαντικά αυξημένη σε κρατήσεις, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή εβδομάδα. HolidayCheck

Σύμφωνα με τα στοιχεία του HolidayCheck, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής ιστοσελίδας για όλες τις γερμανόφωνες χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία), στην οποία ο καθένας μπορεί να βρει το ιδανικό ξενοδοχείο, να κλείσει τις διακοπές του και να έρθει σε επαφή με άλλους παραθεριστές, η οποία αντλεί από μια βάση δεδομένων με περισσότερες από 8 εκατομμύρια αξιολογήσεις ξενοδοχείων, εικόνες και βίντεο για να σας βρει την καλύτερη προσφορά, που ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δημοσιεύει το money-tourism.gr, η Ελλάδα σε ετήσια βάση στα τέλη Ιουνίου, κινείται θετικά στο 9% στις κρατήσεις (έναντι 2% μέχρι τα τέλη Απριλίου και 3% μέχρι τα τέλη Μαρτίου 3%), έναντι:

– 3% της Ισπανίας (3% στα τέλη Απριλίου, 4% στα τέλη του Μαρτίου)

– 8% της Τουρκίας (8% στα τέλη Απριλίου, 11% στα τέλη του Μαρτίου) –

-5% της Αιγύπτου (-10% στα τέλη Απριλίου, -11% στα τέλη του Μαρτίου)

– 1% της Ιταλίας (-2% στα τέλη Απριλίου, -2% στα τέλη του Μαρτίου) –

-18% της Βουλγαρίας (-18% στα τέλη ΑΠριλίου, -15% στα τέλη του Μαρτίου) –

-13% της Κύπρου (-19% στα τέλη Απριλίου, -21% στα τέλη του Μαρτίου), που διορθώνει ελαφρώς –

2% της Πορτογαλίας (1% στα τέλη Απριλίου, 2% στα τέλη του Μαρτίου)και –

6% της Τυνησίας, (10% στα τέλη Απριλίου)

Την τελευταία εβδομάδα, η Ελλάδα ήταν στο +25%, η Τουρκία στο +21%, η Κύπρος στο -19%, η Αίγυπτος στο +21%, η Ισπανία στο -5%, η Ιταλία στο 8% και η Βουλγαρία στο -34%.

Οι προορισμοί

Μεταξύ των προορισμών που εμφανίζουν αυξήσεις στις κρατήσεις σε ετήσια βάση, περιλαμβάνονται οι τουρκικές ακτές με 24%, η Κέρκυρα με 14% (!!!), η Ίμπιζα με 13%, , η Κρήτη με 12%, η Κως με 6%, και η Ρόδος με 11%. Αντιθέτως η Χαλκιδική εμφανίζει μείωση 10%.

Μείωση εμφανίζουν και όλοι σχεδόν οι προορισμοί στην Αίγυπτο, με το Σαρμ Ελ Σεϊχ να είναι στο -31%(!!!), ενώ και αρκετοί ισπανικοί προορισμοί, είναι στο «κόκκινο». Στις τελευταίες 7 ημέρες οι κρατήσεις σε Ρόδο και Κω «εκτινάχθηκαν» στο +40% και 45% αντίστοιχα και στην Χαλκιδική, στο 32%.

Πίνακες

Δείτε τους πίνακες:

Πηγή: https://money-tourism.gr/apokleistiko-quot-tsimpane-quot-simantika-oi-kratiseis-ellada-pinakes-holidaycheck-tour-operators/ | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr