Αγαπητό kefalonia magazine

Ένα θέμα που συζητήθηκε αρκετά στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν οι πολλές απουσίες από την παράταξη της Ισχυρής Κεφαλονιάς από την συζήτηση για τον προυπολογισμό του Δήμου, ίσως την κορυφαία στιγμή ενός τέτοιου θεσμικού οργάνου. Απουσίαζαν οι Νίκος Ανουσάκης, Άγγελος Κωνσταντάκης, Νίκος Μενάγιας, Διονύσης Λυκούδης, Διονύσης Πολλάτος.

Μάλιστα οι Ανουσάκης και Κωνσταντάκης εμφανίστηκαν στο συμβούλιο αμέσως μετά την ψήφισε του προυπολογισμού και ακολούθησε ένα “σόου” με πρωτοφανή ένταση και με αφορμή τα έργα στα γήπεδα και τον ΧΥΤΥ όπου ανταλλάχθηκαν πρωτοφανείς εκφράσεις μεταξύ του Νίκου Ανουσάκη (πρωταγωνιστής), του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλα Βαλλιανάτου, του Γιάννη Κουρούκλη και του Νίκου Παπαδάτου.

Οι γνωρίζοντες πάντως έλεγαν ότι αυτή η ένταση είχε να κάνει λιγότερο με τα έργα και περισσότερο με την δυσαρέσκεια Ανουσάκη-Κωνσταντάκη με το ότι στην συζήτηση για τον προυπολογισμο υπήρξε ήπιο κλίμα και συναίνεση από τον Αλέξανδρο Παρίση και τους συμβούλους της Ισχυρής Κεφαλονιάς που ήταν στο τραπέζι (Βανδώρος, Ματιάτος, Παπαδάτος), οι οποίοι και υπερψήφισαν τον προυπολογισμό.

Ο παρατηρητής του Δημοτικού Συμβουλίου