10η ΣΥΕΝΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 02/12/2019

Η μοναχικότητα του Κατσιβέλη, η εύστοχη  αντιπολίτευση από την ομάδα Αραβαντινού, η κόπωση του Ρουχωτά και το Μαντζαβινάτειο.

Λόγω του θανάτου του πάτερα της προέδρου κα.Καμινάρη το συμβούλιο πραγματοποιήθηκε από τον αντιπρόεδρο Πρεντάνο Δ με 1 και 6 θέματα. Ξεκινώντας από το τέλος τα τελευταία 6 θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα ολοκληρωθήκαν σε χρόνο ρεκόρ (20 λεπτά με ομοφωνία στα 5 από τα 6).

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με πάρα πολλές ερωτήσεις, οι περισσότερες από την παράταξη του Αραβαντινού,  προς τον δήμαρχο ξεχωρίζοντας αυτή του Μαρούλη για το έργο αξίας 20.000 ευρώ στο Πόρτο Ληξουρίου και αυτή του Γαλάτη για το κτηματολόγιο και τον κίνδυνο να βρεθεί ο Δήμος σε δικαστικές διαμάχες από την λάθος δήλωση των ακινήτων του. Τέλος εύστοχη και η πρόταση του Μοσχόπουλου για την βοήθεια στην σεισμόπληκτη Αλβανία.

Στο σημαντικότερο θέμα του νοσοκομείου η εικόνα του συμβουλίου ήταν η αναμενομένη. Το θέμα είχε ξεκάθαρο τίτλο  για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.  Μια κουραστική και με επαναλαμβανόμενες απόψεις με αυτές που είχαν διατυπωθεί σε προηγούμενο συμβούλιο με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Ρουχωτά που προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση  για την αντιπολίτευση. Η συγκεκριμένη τακτική του έχει κουράσει πλέον όχι μόνο το σώμα αλλά και τον ίδιο αφού στο τέλος ξέχασε και ο ίδιος ότι στην τοποθέτηση του είχε διατυπώσει διαφορετική πρόταση από αυτή του εισηγητή!! Όταν ο Πρεντάνος του διάβασε από τα πρακτικά την τοποθέτηση που είχε κάνει τότε κατάλαβε το λάθος του και ψήφισε και αυτός ομόφωνα την πρόταση.

Χρειάστηκαν πάνω από τρεις ώρες για να καταλήξουμε στις περαιτέρω ενέργειες για το νοσοκομείο και αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το βήμα του συμβούλου για πολλούς από του εκλεγμένους αποτελεί τρόπο για την προσωπική τους προβολή και την δημιουργία πολιτικών και κομματικών αντιπαραθέσεων. Για άλλη μια φορά Μαντζουράτος και Ρουχωτάς /Λουκέρης μεταφέρουν τις κόντρες ΚΚΕ και ΝΔ στο συμβούλιο κάτι το οποίο δεν ωφελεί σε τίποτα τον τόπο. Επίσης, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο δήμαρχος ουσιαστικά είναι απελπιστικά μόνος του στο τραπέζι με κανέναν από τους συμβούλους του να μπορεί να τοποθετηθεί/εισηγηθεί/υπερασπιστεί την δημοτική αρχή. Τέλος η απουσία για άλλη μια φορά του Μοσχονά ενισχύει τις φήμες για ρωγμές στην παράταξη του δημάρχου λόγω της μη αξιοποίησης του.

«Ο σκαντζόχοιρος»