Σχολική στέγη: Τι πρέπει να γίνει στο Αργοστολι

Σχολική Στέγη:

Σχολεία: Πρώτα απ’όλα η χωροθέτησή τους προβλέπεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Έτσι ακριβώς κατασκευάστηκαν το 5ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο στη Νότια πλευρά της πόλης στην επέκταση του σχεδίου.

Ο σχεδιασμός για δύο Γυμνάσια στο οικόπεδο δίπλα στο Νάπιερ (ΟΤ 71) είναι εκτός των προβλεπομένων στο ΓΠΣ.

Έτσι λοιπόν το ένα εκ των δύο Γυμνασίων πρέπει να γίνει σίγουρα στη Νότια πλευρά της πόλης όπως προβλέπεται στο ΓΠΣ (1Αβ3) σε οικόπεδο είτε από τα υπάρχοντα στην ιδιοκτησία του Δήμου στο νέο σχέδιο είτε από αγορά και ένα στην Βόρεια στο ΟΤ 257 (ΞΕΝΙΑ).

Επίσης δύο κτίρια προσχολικής εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί) μπορεί να γίνουν στα καθορισμένα από το ΓΠΣ οικοδομικά τετράγωνα 257 (ΞΕΝΙΑ) και 57 (παλιού παιδικού νοσοκομείου πάνω από την πλατεία).

Οικόπεδο δίπλα στο Νάπιερ (ΟΤ 71):
Η χρήση του για την κατασκευή δύο σχολείων (2ο & 3ο Γυμνάσιο) είναι εγκληματική για το κυκλοφοριακό και την πολεοδομική επιβάρυνση της πόλης.

Η πρότασή είναι να γίνει εκμετάλλευση της υψομετρικής διαφορά του οικοπέδου με την οδό Χαροκόπου και να κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ και από πάνω Πάρκο θεματικό σχετιζόμενο με την τοπική ιστορία και τον ιστορικό Κήπο του Νάπιερ.

Από το fb για την επόμενη μέρα Δήμος Αργοστολιου