Με την προγραμματισμένη για τις 9 σήμερα το πρωί συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) στο Μαξίμου, ανοίγει επισήμως η διαδικασία των Κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ, μετά και την προ ημερών παραίτηση του Πατρινού Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, έπειτα από σχετική απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η ημερήσια διάταξη του ΚΥΣΕΑ προβλέπει:

  1. Ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
  2. Επιλογή ηγεσίας Ελληνικής Αστυνομίας (εισηγητής κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης)
  3. Ενημέρωση αναφορικά με τη σύσταση θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού (εισηγητής κ. Γ. Γεραπετρίτης).

Εκτιμάται πως εντός της ημέρας θα είναι γνωστό ποιος αναλαμβάνει τα ηνία της φυσικής ηγεσίας του Σώματος και θα ακολουθήσουν οι Κρίσεις και στις υπόλοιπες βαθμίδες.

To tempo24.news, είχε γράψει ότι μεταξύ των φαβορί για την ανάληψη της αρχηγίας είναι ο Κρητικός νύν υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ εκτελών χρέη Αρχηγού Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης και ο Αχαιός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Ανδρέας Αποστολόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες ένα ακόμα σενάριο για τη διάδοχη κατάσταση φέρεται να ακούγεται και να «ακουμπά» στο πρόσωπο της Αντιστρατήγου Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

Στην ίδια συνεδρίαση ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης θα ενημερώσει το ΚΥΣΕΑ για τη σύσταση θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού. Θα είναι επιφορτισμένος με τα θέματα εθνικής ασφάλειας και θα ενημερώνει τον κ. Μητσοτάκη, στον οποίο θα αναφέρεται, χωρίς να έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Το όνομα μπορεί να μην ανακοινωθεί σήμερα, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες φαβορί για τη θέση είναι ο πρώην αρχηγός Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος.

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr