Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και απλότητα έγινε, σήμερα το πρωϊ, η διακονική χειροτονία του υποδιακόνου Νικολάου Κανελλοπουλου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Δημήτριο, στον ΙΝ Αγίου Χαραλάμπους.
Αρχικά, ο κ. Κανελλοπουλος χειροτονήθηκε υποδιάκονος και με το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία συλλειτούργησαν μαζί με τον Δεσπότη μας και Ιερείς της πόλης μας, έγινε η διακονική χειροτονία του υποδιακόνου Νικολάου.
Με περηφάνεια και συγκίνηση η σύζυγος και τα τρία τέκνα του νέου Διακόνου, παρακολούθησαν την τελετή. Ο νέος υποψήφιος διάκονος έγινε δεκτός από την Εκκλησία με το άξιος, άξιος, άξιος.
Ακολούθησαν οι υποσχέσεις που έδωσε ο εκλεγμένος διάκονος ενώπιον της Εκκλησίας και κατόπιν ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Πετεινάτος, ο Πνευματικός του π. Φραγκισκάτος, αλλά και Ιερείς της Μητροπόλεως μας, έντυσαν με τα διακριτικά άμφια το ωράριο το νέο διάκονο π. Νικόλαο.
Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος προς τον εκλεγμένο διάκονο Νικόλαο, του ευχήθηκε να φανεί αντάξιος του νέου διακονήματος που του αναθέτει η τοπική Εκκλησία, υπηρετώντας πάντοτε με πίστη και αγάπη το Θέλημα του Θεού τονίζοντας τον χαρακτήρα της Ιερωσύνης και ευχαρίστησε την οικογένεια του, η οποία στήριξε με αγάπη την απόφασή του να αφοσιωθεί στην Ιεροσύνη
Πριν από την απόλυση ο νέος διάκονος απευθύνθηκε στην Εκκλησία και ευχαρίστησε όλους εκείνους που τον βοήθησαν να φθάσει σ’ αυτήν την ευλογημένη ήμερα της ζωής του και ασπάστηκε την σύζυγό του Λουϊζα, τα τρία παιδιά του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του.
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε σε αυτές τις όμορφες, για την Εκκλησία μας, στιγμές και οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να συγχαρούν το νέο διάκονό μας. Ακολούθησε κέρασμα σε όλους.
Από την πολιτική ζωή της πόλης μας, την Χειροτονία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος κ. Κατσιβέλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γαλανός και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Γρηγορόπουλος.
Άξιος π. Νικόλαε !
Αριστέα Χαριτάτου
Αναδημοσίευση από www.lixouri.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, μερική ή ολική, στους μή έχοντες εγγράφως την άδεια της αρθρογράφου του blog. Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.