Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, μερική ή ολική, στους μή έχοντες εγγράφως την άδεια της αρθρογράφου του blog. Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Τσίκνισαν τα σχολεία της πόλης μας σήμερα το πρωϊ. Κι ενώ τις πρώτες ώρες πραγματοποίηθηκε κανονικά η διδακτική ύλη, κάπου αργότερα κατά τις 11 οι ψησταριές πήραν φωτιά και το όλο σκηνικό μετατράπηκε σε αποκριάτικο με το τσίκνισμα να έχει την τιμητική του.

Καλή Τσικνοπέμπτη !

Τις 3.30 σήμερα στην πλατέα ο Δήμος ανάβει τις ψησταριές να σας τρατάρει κοψίδια της ημέρας, ενώ οι Monte Nero με τον Λαμπρογιάννη Πεφάνη, θα δώσουν την αποκριάτικη μουσική καθοδήγηση.

Η “ντουντούκα” του Όθωνα Κουταβά ενημερώνει ότι σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στην πλατεία την ίδια ώρα…. 

Ακολουθεί οπτικό υλικό από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, όπου ο Διευθυντής κ. Μάκης Κατσιβέλης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μας υποδέχονται κάθε χρόνο με το καλύτερο τους χαμόγελο.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Αναστασία Φραντζή, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε σε περίπτωση βροχής να μην επηρεαστεί το καθιερωμένο ψήσιμο και τσίκνισμα.

Και με αγέρα και με ήλιο τα παιδιά διασκέδασαν με τα ηχεία να μας προτρέπουν να χορέψουμε σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Όπως κάθε χρόνο ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού και ο Δ/ντής του Σχολείου κ. Κατσιβέλης, σκέφτηκαν τον Κοσμά Βουτσινά και τον Παναγή Παγώνη της κατασκευαστικής επιτροπής του Ληξουριώτικου Καρναβαλιού και τους έστειλαν νοστιμότατα σουβλάκια.

Το τσίκνισμα συνεχίζεται εντός κι εκτός πόλεως…..

Καλή Τσικνοπέμπτη.

Πάμε να κάνουμε και μιά αγκαλιά στον ποιητή και Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Βαγγέλη Θεοφιλάτο, ο οποίος με την ποίηση του ενοχλεί “στριμμένα άντερα” και τον κράζουν πίσω από την ανωνυμία τους….

Βαγγέλη μου, εμείς πάντα υπογράφουμε τα κείμενα μας και δεν κρυβόμαστε πίσω από καμιά ανωνυμία…. Άσε που ήμαστε και fun των στίχων σου…..

Αριστέα Χαριτάτου

Πηγή: lixouri.gr