Πάμε να αποχαιρετήσουμε σιγά σιγά τον τελευταίο μήνα του χειμώνα και να υποδεχτούμε την Άνοιξη.
Μα θα ρθει ακόμα μιά Άνοιξη και η πόλη μας δεν είναι καν έτοιμη να δεχτεί επισκέπτες. Οι ακόλουθες εικόνες μόνο θλίψη προκαλούν.
Πόρτο….. Σημείο κατατεθέν, ολοχρονικά πολύς είναι ο κόσμος που περπατά ή ξαποσταίνει στο ωραιότερο σημείο του λιμανιού μας.
Ναι ήρθαν οι σεισμοί του 2010…. Ναι ο καλλικρατικός Δήμος Κεφαλονιάς μας είχε αφήσει στο έλεος των ….φαινομένων, φυσικών ή ανθρώπινων.Μα, μήνα με τον μήνα, η κατάσταση στο Πόρτο χειροτερεύει…. Μόνο θλίψη προκαλεί αυτή η κατάσταση.
Ναι, έκαμε και την προσφυγή ο κ. Ρουχωτάς σχετικά με τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους.
Μα, διαθέτεις τις δυνάμεις αγαπητή Δημοτική Αρχή να κάνεις τα βασικά.
Ναι, δεν μπορείς να προχωρήσεις σε ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Μπορείς όμως να αφαιρέσεις προσεκτικά τα πέτρινα παγκάκια, αυτά που βρίσκονται στο χείλος του σπασμένου μπετού και “γλυκο”βλέπουν τον βυθό του Λιμανιού, να τα αποσύρεις προσεκτικά με την τσάπα του Δήμου και να τα μεταφέρεις προσεκτικά σε άλλο σημείο (και όπισθεν του Λασκαράτου ίσως).
Θα μπορούσες να  κάνεις δυό τρείς παρεμβάσεις με τις δυνάμεις και το προσωπικό που διαθέτει αυτήν την στιγμή ο Δήμος μας…..
Την ερχόμενη βδομάδα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία της Αποκριάς, ξέρετε πολύ καλά ότι χιλιάδες θα επισκεφτούν το Ληξούρι. Φυσικά θα επισκεφτούν και το Πόρτο.
Πόσους περιπατητές δέχεται καθημερινά, άλλωστε; Δεκάδες….

Πόρτο ξανά. Από εδώ κάνουμε τις βουτιές μας. Ή ξηλώστε ή φτιάξτε τα! Τι εικόνα είναι αυτή εδώ και μήνες;

Αρ.Χαριτάτου

Πηγή: mylixouri.blogspot.com