“Συνθετικοί” ! Δεν χρειάζονται συστάσεις! Αυγερινός και Λοβέρδος, Ληξουριώτικης καταγωγής. Με το μοναδικό αυτό χαρακτηριστικό του Ληξουριώτικου dna κατέκτησαν με μεράκι και μπόλικη επιμονή την μουσική σκηνή της χώρας, επιλέγοντας αυτό το δύσκολο είδος της ηλεκτρονικής μουσικής.

Η εικοσαετή παρουσία τους σε πολλές πόλεις και πρωτεύουσες της χώρας μας, τους έχει φέρει σε επαφή με αρκετό κόσμο που λάτρεψε την μουσική αλλά και την ιδιαίτερη σκηνική παρουσία τους, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν fun παντού. Φυσικά και στην πόλη τους, στην πόλη μας.

Έτσι λοιπόν, χτες βράδυ αρκετοί αψήφησαν την τσουχτερή παγωνιά, βρέθηκαν στην πλατεία, απόλαυσαν τους “Συνθετικούς” και τραγούδησαν μαζί τους.

Τραγούδια τους, από το προσωπικό cd τους αφιέρωσαν στην μνήμη του Τέρρυ Σταματάκη. Ενός ανθρώπου που παντρεύτηκε και έζησε για πολλά χρόνια στο Ληξούρι, εργάστηκε εδώ (στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο), απέκτησε φίλους εδώ, και αποχωρίστηκε τους φίλους του και την πόλη μας μετά το διαζύγιό του από την αγαπημένη του σύζυγό (όντας αρραβωνιασμένη με έναν άλλο άνδρα) όπου και έκτοτε επέστρεψε και ζούσε στην Πάτρα. Ο Τέρρυ “έφυγε” από τον κόσμο τούτο πρόσφατα αφήνοντας πίσω του πολλούς καλούς φίλους, εκ των οποίων και οι Αυγερινός-Λοβέρδος. Τίμησαν την μνήμη του και την φιλία του αφιερώνοντας του ένα υπέροχο τραγούδι.

Τραγούδια όμως αφιέρωσαν και σε άλλους Ληξουριώτες, όπως ο Διονύσης Αραβαντινός, ο Σπύρος Σταθάτος κλπ

Οι”Συνθετικοί” θα παραχωρήσουν συναυλίες σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Στο cd τους περιλαμβάνουν και ένα τραγούδι με τον τίτλο “Ληξούρι”.

Δεν ξεχνούν τις ρίζες τους….

Ένα μεγάλο χειροκρότημα στους “Συνθετικούς”!

Μπράβο παιδιά !

Αριστέα Χαριτάτου

Πηγή: lixouri.gr