Νέο πρόσωπο, πιο μαζικό και κυρίως πιο εκσυγχρονιστικό, θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Σ’ αυτό η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου δεν φαίνεται βρίσκεται το χώρο της, με συνέπεια να σκέφτεται εναλλακτικές λύσεις. Η αποτυχημένη προσπάθεια να εκλεγεί σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, τη στιγμή την οποία αντίπαλοί της ήταν τρία «φρέσκα» πρόσωπα (Καππάτος, Κοκκόλης, Αλεξανδράτου), δίχως πολιτική προϋπηρεσία, δεν έχει περάσει εντός του κόμματος.

Πολύ περισσότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή που μετασχηματίζεται, όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Πρακτικά σημαίνει ότι η Θεοπεφτάτου φθάνει προς το τέλος της βουλευτικής της πορείας, δεδομένου στις επόμενες εκλογές θα τοποθετηθούν νέα και γνωστά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας, κάτι που δεν συνέβη στις εθνικές εκλογές.

«Ζητούμενο δεν είναι να αλλάξουμε τις αξίες μας, τις ιδέες μας, τις αρχές μας, αλλά τη φόρμα για να υπηρετήσουμε καλύτερα αυτές τις αξίες. Μετασχηματισμός σημαίνει να επιχειρήσουμε να φτιάξουμε το κόμμα μας ξανά από την αρχή», ξεκαθάρισε και συνέχισε:

  • Όχι να παραμείνουμε θάμνος, να κρατήσουμε τις ρίζες μας αλλά να μη φοβηθούμε να γίνουμε δέντρο, με ρίζες βαθιές και δυνατές αλλά με τα κλαδιά του να ανοίγονται και να σκεπάζουν όλο το προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο. 
  • Δεν είναι αριστερό να κρατάμε μέσα στο ιερό τους λίγους και ικανούς, τους μυημένους να παίρνουν τις αποφάσεις και έξω το εκκλησίασμα. 
  • Θέλουμε ένα κόμμα μαζικό, που θα αποτελεί κύριο εκφραστή της προοδευτικής παράταξης στο τόπο μας. 

Αναδημοσιευση από www.kefaloniatimes.gr