Παρουσίες και απουσίες με νόημα στην εκδήλωση της Κράτσα στην Κέρκυρα

Συζήτηση με πολύ ευρωκοινοβούλιο και ολίγη από Περιφέρεια – Ποιοι έδωσαν το παρών, ποιοι απουσίασαν.

Αιχμές για όλες –ανεξαιρέτως- τις περιφερειακές διοικήσεις

Εκδήλωση με θέμα «Από την καρδιά της Ευρώπης στην πρωτεύουσα των Ιονίων Νήσων», πραγματοποίησε η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων της ΝΔ , Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας, το απόγευμα της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου 2018.

Μέσα από δυο ολιγόλεπτα βίντεο, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, προσπάθησε να αναδείξει το έργο που έχει παράξει, ως ευρωβουλευτής, αλλά και τους στόχους που έχει θέσει για τα νησιά της Περιφέρειας.
Στην ομιλία της αναφέρθηκε στην λάμψη που αξίζει να έχει η Κέρκυρα και πρέπει να αποκτήσει πάλι, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αγωνιστούν όλοι μαζί, για να ζωντανέψει η Κέρκυρα, οι κάτοικοι να την δουν όπως επιθυμούν και οι επισκέπτες, όπως την ονειρεύονται.
Μίλησε ακόμη για την τουριστική προβολή που πρέπει να έχουν τα Ιόνια Νησιά, την αξιοποίηση των νέων αγορών (Ινδία και Κίνα), ενώ αναφορά έκανε και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Αιχμές με πολλούς αποδέκτες
Αιχμές άφησε η κυρία Κράτσα για τις προηγούμενες περιφερειακές διοίκησεις, υποστηρίζοντας ότι έχουν συσσωρευτεί αρκετά προβλήματα, καθώς δεν υπήρξε όραμα, τόλμη και στρατηγικός σχεδιασμός. Από τα βέλη της κας. Κράτσα δεν εξαιρέθηκε κανείς, παρότι στους προηγούμενους διαχειριστές της ΠΙΝ συγκαταλέγονται αρκετοί ομοϊδεάτες της, με πιο πρόσφατους τους κ.κ. Σπύρο Σπύρου και Σωτήρη Βόσδου.
Ενότητα, συμπαράσταση και συμπόρευση το προσκλητήριο, όπως υπογράμμισε η κυρία Κράτσα, είναι αυτό που στέλνει σε όλους, ενώ ζήτησε καθαρή νίκη, αφού όπως είπε οι τρεις κάλπες μια επιλογή οδήγησαν στην αποτυχία.
Την εκδήλωση παρουσίασαν η δημοσιογράφος Ηρώ Λέλλα και ο καθηγητής του Ιόνιου Πανεπιστημίου Σταύρος Κάτσιος.

Οι παρόντες και οι απόντες
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρώην βουλευτής και νυν περιφερειακός σύμβουλος Αλέκος Δεσύλλας, ο πρώην βουλευτής Στέφανος Γκίκας και οι πολιτευτές του κόμματος Μαριλένα Μάστορα και Σπύρος Κροκίδης, ο πρώην Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννης Κοντός και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γ .Αρμενιάκος, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Μερόπη Υδραίου και η πλειοψηφία της δημοτικής της ομάδας: Δ. Μεταλληνός, Ν. Χειρδάρης, Ν. Καλόγερος, Γ. Μαρκάτης. Επίσης παρόντες οι κ.κ. Κώστας Καρβούνης (το όνομα του οποίου είχε ακουστεί για τη διεκδίκηση της ΠΙΝ), τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ν. Ασπιώτης, Ελ. Σαγιαδινού, Ελ. Βραδή, Στ. Δημουλής, Ν. Βαρλάμης. Τέλος ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στ. Λυκούρης, ο πρόεδρος του ΝΑΟΚ Γ. Δημουλής, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος (της παράταξης Σπύρου) Δ. Καρύδης, ο πρ. Πρόεδρος του ΟΛΚΕ Σπ. Ανδριώτης και ο αντιπρόεδρος της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» Γερ. Μουρμούρης.
Απόντες σχεδόν άπαντες της παράταξης του Γιάννη Τρεπεκλή καθώς και ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος, ενώ ισχνή παρουσία υπήρξε από εκπροσώπους του επιχειρηματικού και επαγγελματικού κόσμου και ιδιαιτέρως των τουριστικών φορέων.

Αναδημοσίευση από www.corfupress.com