Σάλο προκάλεσε η επίθεση στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, την οποία εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, επειδή στοιχειοθετεί τον ορισμό του σεξισμού.
Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κώστας Γαβρόγλου έγραψε:
«Είναι δεδομένο ότι η κυρία Κεραμέως μάς κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως, με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μέσο όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική. Ψιλά γράμματα, θα πείτε. Εδώ έστειλαν υφυπουργό της κυβέρνησης σε γιορτή μίσους, η αναπαραγωγή των στερεοτύπων είναι το πρόβλημα;», έγραψε στο ίδιο ποστ ο πρώην υπουργός.
Με τη Νίκη Κεραμέως μπορείς να διαφωνείς σε πάρα πολλά πράγματα, τα οποία αφορούν την πολιτική της και τον χειρισμό της επί διάφορων θεμάτων τα οποία πρέπει να διαχειριστεί το υπουργείο της. Μπορεί να επιχειρηματολογήσεις για μάσκες, αριθμό μαθητών μέσα στις τάξεις, ποινές, παγουρίνο, για μέτρα προφύλαξης – για ένα σωρό ζητήματα. Από αυτό το υγιές σημείο, όμως, μέχρι τη στιγμή να αρχίσεις -αντί ουσιαστικών αιτιάσεων – να «επιχειρηματολογείς» χρησιμοποιώντας ανούσια σεξιστικά κλισέ, τα οποία δεν έχουν καμία βάση και δεν προκύπτουν από κάποιον λογικό συνειρμό, υπάρχει μια τεράστια απόσταση. Για την ακρίβεια, υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος «γκρεμός» στον οποίο έπεσε ο Κώστας Γαβρόγλου – υποτιμώντας κάθε γυναίκα: στην άβυσσο του αχανούς σεξισμού. Ναι, γνωρίζω πολλές οι οποίες δεν τα καταφέρνουν στις πράξεις, όπως γνωρίζω, αντίστοιχα, και πολλούς άνδρες οι οποίοι χρησιμοποιούν κομπιούτερ ακόμα και για τους πιο απλούς υπολογισμούς.
Ας μη λέμε πολλά: ο ίδιος οφείλει να αποσύρει άμεσα τη δήλωσή του και να ζητήσει συγγνώμη, όχι μόνο από την κυρία Κεραμέως, αλλά από όλες τις γυναίκες. Για να μη συζητήσουμε και πως ο αρμόδιος τομέας του κόμματός του πρέπει να πάρει θέση για αυτή τη «δήλωση». Σε μια άλλη περίπτωση, η Κουμουνδούρου πρέπει να τοποθετηθεί επί του θέματος και να μας εξηγήσει εάν αυτό το ποστ του πρώην υπουργού Παιδείας αποτελεί μέρος της αντιπολίτευσης που ασκείται στο κυβερνών κόμμα για την πανδημία και εάν απηχεί τις απόψεις των πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός κι αν προσπαθήσουν, αδίκως, να μας πείσουν πως οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική. Τότε, ένα κι ένα κάνουν δύο – κι αυτό δεν αποτελεί ψιλά γράμματα, αλλά στερεότυπο, σωστά;
Πηγή: ethnos.gr