Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης: “Σχετικά με την λύση των συμβάσεων των εννέα καθαριστριών των σχολικών κτιρίων Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κεφ/νιάς συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 στο κτίριο του ΞΕΝΙΑ και συζήτησε το θέμα που αφορά το θέμα της λύσης των συμβάσεων των εννέα καθαριστριών των σχολικών κτιρίων Δ.Α και αποφάσισε τα παρακάτω :

Οι καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων έως το έτος 2019 εργαζόντουσαν με σύμβαση έργου με αμοιβή κατ αίθουσα .
Φέτος το Υπουργείο Εσωτερικών νομοθέτησε την πρόσληψη τους με σύμβαση ΙΔΟΧ και η διαδικασία διεξήχθη με βάση τη ΚΥΑ που προέβλεπε την πρόσληψή τους. Καταγγέλλουμε ότι από την αρχή της διαδικασίας το μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπος της ΔΑΣ – ΟΤΑ ανάλαβε αυθαίρετα την καθοδήγησή και επίβλεψη τους για την επιτυχή έκβαση των αιτήσεων τους και για την προστασία τους από τυχόν αυθαιρεσία τόσο των Διοικητικών Υπηρεσιών όσο και των Αιρετών Εκπροσώπων του Δήμου Αργοστολίου. Με απροκάλυπτο τρόπο παρακωλούσε την λειτουργία της Διοίκησης και έδινε εντολές ποιες θα προσληφθούν και σε ποιο σχολείο θα τοποθετηθούν .

Σύμφωνα όμως με την ΚΥΑ δυστυχώς υπήρξαν και εργαζόμενες που δεν πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις και αναγκαστικά ο Δήμος προχώρησε στη λύση της σύμβασης τους .
Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις στήριξης των φορέων για το πρόβλημα που προέκυψε καταδικάζουμε την ευκολία με την οποία ενεργοποιήθηκε ο Κοινωνικός Αυτοματισμός και οι ριπές για το φταίξιμο έπεσαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αργοστολίου .
Δεν είναι δυνατόν Φορείς και Σύλλογοι να ζητούν από εργαζόμενους του Δήμου να παρανομήσουν με όλες τις συνέπειες, για την δική τους εργασία, προκειμένου να υπερασπιστούν εργαζόμενους που δυστυχώς ο Νόμος τους απέκλεισε .
Στεκόμαστε Αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας , που βάλλονται και συκοφαντούνται αδίκως επειδή εκτελούν το υπηρεσιακό τους καθήκον .
Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στις εργαζόμενες καθαρίστριες που δεν έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν την εργασία τους.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σταματούλα Τσιμάρα                                  Ιωάννης Μικελάτος