Ας βάλουμε λίγο φρένο στον πανικό…

Σε μια κουρασμένη και ταλαιπωρημένη κοινωνία , εγκεφαλικά,ψυχολογικά και οικονομικά πρέπει να είμαστε όλοι πολυ προσεκτικοί και σε ότι λέμε και σε ότι κάνουμε.
Δηλώσεις πανικού και τρόμου σε σχεδόν καθημερινή βάση του τύπου «νέα θανατηφόρα μετάλλαξη μπορεί να σημαίνει μια νέα πανδημία , το εμβόλιο δεν καλύπτει τις μεταλλάξεις , το Μάιο θα έχουμε 6000 κρούσματα αν δεν ληφθούν μέτρα» σε μια καταπονημένη κοινωνία δεν οδηγούν σε ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ αλλά σε περισσότερη οργή και αμφισβήτηση.
Η εικόνα που δυστυχώς περνάει ,με αυτόν τον τρόπο ,στον απλό πολίτη είναι της τρομολαγνείας ,της απαισιοδοξίας και της απογοήτευσης
Ο γιατρός σύμφωνα και με την ψυχολογία,για να πεισει τον ασθενή του να συμμορφωθεί σε μια θεραπεια εκτός από τη μέθοδο του σοκ ( αυτή που ζούμε παρατεταμένα ) έχει και την επιλογή της ψύχραιμης ενημέρωσης προβάλλοντας τις σίγουρες θέσεις και αποφεύγοντας τις δυσοίωνες υποθέσεις με απώτερο στόχο ο ασθενής βλέποντας το φως και την ελπίδα, με ηρεμία και εμπιστοσύνη στο γιατρό του να ακολουθησει τη σωστή αγωγή.
Δυστυχώς η δεύτερη μέθοδος στη χώρα μας από τους καθημερινούς τηλεπαντο γνώστες δεν ακολουθείται
Δεν ξέρω το λόγο ούτε θέλω να τον υποθέσω
Όμως προσωπικά,και ασχετα με την ιδιότητα μου , θα προτιμούσα μια λιτή πεντάλεπτη ενημέρωση από έναν υπεύθυνο γιατρό- εκπρόσωπο και τίποτε άλλο. Θα προτιμούσα ένα καθαρό,από τους πολλους σχετικους και ασχετους παντογνώστες,τηλεοπτικό τοπίο.
Ο κάθε παντογνώστης γιατρός μπορεί να συμβουλεύσει τον ασθενή του , το φίλο του , τον γείτονα του κατ’ ιδίαν στο ιατρείο του με βάση τη γνώση του, την εμπειρία του και τις απόψεις του.
Ο σοφός λαός λέει , όπου λαλούν πολλοί κοκόροι ( εν προκειμένω τηλεμαϊντανοί ) αργεί να ξημερώσει.
Ας ρίξουμε λίγο τους τόνους κι ας αποφύγουμε τα πυροτεχνήματα γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η υπομονή κάποια στιγμή εξαντλείται.
Από το fb του Fotis Avgoustatos