Αγία Ευφημία: Αυτή είναι η μελέτη που προτείνει η Περιφέρεια για την αντιπλημμυρική ασπίδα-Τι προβλέπει

Την μελέτη για την εφαρμογή αντιπλημμυρικής προστασίας της Αγίας Ευφημίας παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός στο Κοινοτικό Συμβούλιο, παρουσία του βουλευτή Παναγή Καππάτου, του δημάρχου Σάμης Μάκη Μονιά και δημοτικών συμβούλων.

Ο κ. Τραυλός τόνισε, κατά τη παρουσίαση, ότι πρόκειται για προσωρινή, πλην όμως αποδεδειγμένα αποτελεσματική λύση μέχρις ότου κατασκευαστεί ο πολυπόθητος αγωγός και να λύσει μια και καλή το πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα, μία σειρά από τσουβάλια με άμμο θα οδηγούν τα νερά προς μία συγκεκριμένη πλατιά οδό, στην οποία θα έχουν στηθεί κινητά φράγματα πέριξ της οδού που θα οδηγούν τα νερά απευθείας στη θάλασσα, χωρίς να κινδυνεύει ο υπόλοιπος οικισμός.
Η ως άνω λύση εφαρμόζεται, όπως ανέφερε ο κ. Τραυλός, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με επιτυχία.

Η μελέτη ωστόσο έγινε δεκτή με σκεπτικισμό από μερίδα των παρευρισκομένων. Εκφράστηκαν προβληματισμοί ως προς το κατά πόσο θα είναι αποτελεσματική λύση, μήπως πρέπει να εξεταστούν περαιτέρω λύσεις κλπ.

Ο κ. Τραυλός αφού άκουσε τους προβληματισμούς δήλωσε πως είναι ανοιχτός μέσα στον επόμενο μήνα να κατατεθούν προτάσεις για διορθώσεις ή και νέες λύσεις προκειμένου το έργο να τρέξει άμεσα. Επιπλέον, επεσήμανε το γεγονός ότι μέριμνά του είναι να δοθεί άμεσα και έγκαιρα λύση στο πρόβλημα ώστε οι κάτοικοι της Αγίας Ευφημίας και οι περιουσίες τους να είναι ασφαλείς και εικόνες σαν αυτές που είδαμε με τον Ιανό και τις προηγούμενες πλημμύρες να αποτελέσουν παρελθόν. Ο κ. Τραυλός κατέστησε, ωστόσο, σαφές πως το αν θα δεχθούν την λύση ή όχι οι κάτοικοι του οικισμού και η Δημοτική αρχή είναι καθαρά στην δική τους ευχέρεια.

Μπορείτε να δείτε την μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της Αγίας Ευφημίας:

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ Αγιας Ευφημιας

Πηγή: ekefalonia.gr