Τα όσπρια είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές για τον οργανισμό μας.
Μπορεί να μην μας αρέσουν ιδιαίτερα και να μην τα προτιμάμε, αλλά θα έπρεπε να τα προσθέσουμε στη διατροφή μας καθώς κάνουν πολύ καλό στην υγεία μας.
Ένα από αυτά, οι φακές, είναι ένα φαγητό αρκετά δημοφιλές στα σπίτια μας.
Βέβαια, μερικές φορές όταν τρώμε φακές, μετά αισθανόμαστε μια αδιαθεσία και ίσως στομαχικές διαταραχές.
Γιατί μπορεί να συμβεί αυτό όμως, ειδικά με τις φακές;
Από ότι φαίνεται οι φακές, στον εξωτερικό τους φλοιό, περιέχουν κάποια μη θρεπτικά συστατικά, που μπορεί να μην αφήνουν την πέψη του οργανισμού να γίνει κανονικά.
Γι’ αυτό ίσως δεν μπορείς να χωνέψεις το συγκεκριμένο φαγητό.
Υπάρχει όμως λύση. Το κόλπο είναι να μουλιάσεις τις φακές πριν το μαγείρεμα. Το μούλιασμα εξουδετερώνει αυτά τα μη θρεπτικά συστατικά.
Πώς θα το κάνεις αυτό; Βάλε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τις φακές και κάλυψέ τες με κρύο νερό. Επειδή οι φακές είναι ένα μικρό όσπριο, αρκούν 2-4 ώρες μούλιασμα. Στη συνέχεια, στράγγιξε το νερό και ξέπλυνε πάλι τις φακές γρήγορα με φρέσκο, κρύο νερό και είναι έτοιμες να τις μαγειρέψεις.
Οι φακές είναι ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό που μας κάνει καλό, οπότε ίσως πρέπει να σταματήσουμε να τις… αποφεύγουμε.
Πηγή: bovary.gr