Θρίλερ με την τρίτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου – «Θα προκαλέσει σεισμό» δηλώνει ο δικηγόρος του

Θρίλερ με τις τρεις διαθήκες του Άκη Τσοχατζόπουλου και θυρίδες σε τράπεζα του εξωτερικού, στις οποίες ενδεχομένως βρίσκονται ποσά για τα οποία είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί ο εκλιπών. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Άκη Τσοχατζόπουλου, η τρίτη διαθήκη του είναι αυτή που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews αναφέρει ότι δικαιούχοι, στις εν λόγω θυρίδες σε τράπεζα της Ελβετίας, δεν είναι ο εκλιπών πρώην υπουργός ή η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, ενώ, σε αυτές περιέχονται χρήματα και περιουσιακά στοιχεία για τα οποία, ενδεχομένως να είχε καταδικαστεί ο πρώην υπουργός αλλά δε βρέθηκαν ποτέ από το ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν αποκλείεται ως δικαιούχους στις θυρίδες να δούμε γνωστά ονόματα που δεν έχουν ακουστεί ως σήμερα και δε συνδέονται απαραίτητα με τον Τσοχατζόπουλο.

Όπως είπε στη Real News ο δικηγόρος του εκλιπόντα, Νίκος Αλεξανδρής, «Ίσως τελικά αποδειχθεί πως ο ίδιος σήκωσε τόσο το βάρος άλλων, όσο και ότι καταδικάστηκε για πράγματα που δεν έκανε ο ίδιος». Όπως ανέφερε ο ίδιος, «η υπόθεση θα δρομολογήσει μεγάλες εξελίξεις. Με την πρώτη διαθήκη έχουμε δει ένα πολύ μικρό κομμάτι, η δεύτερη διαθήκη είναι πιο ουσιαστική και η τρίτη θα προκαλέσει σεισμό».

Ο Νίκος Αλεξανδρής σημείωσε, ακόμα, ότι δεν είναι σπάνιο φαινόμενο για την ελληνική πραγματικότητα να υπάρχουν περισσότερες από μία διαθήκες καθώς, σε κάποιες περιπτώσεις, ο εντολέας μπορεί να θελήσει να προσθέσει, να συμπληρώσει ή και να εξηγήσει κάτι, οπότε προχωρά στη σύνταξη μιας σειράς διαθηκών. Υπάρχουν, μάλιστα, και περιπτώσεις που η μία διαθήκη αναιρεί την άλλη. Στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου, όμως, οι τρεις διαθήκες δεν αναιρούν η μία την άλλη, αντιθέτως, κάθε επόμενη διαθήκη συμπληρώνει και επεξηγεί την προηγούμενη.

Το περιεχόμενο των διαθηκών

«Έχει σημασία ότι δε μιλούμε για διαθήκη με την κλασική έννοια του όρου. Εκτός από το γεγονός ότι ορίζει πώς κατανέμονται τα όποια κληρονομικά και περιουσιακά του στοιχεία, έχει να κάνει πρωτίστως με το γεγονός ότι θέλει να αφήσει και μια παρακαταθήκη – εξήγηση – εξιστόρηση γεγονότων, συμπεριφορών και ανθρώπων», λέει ο Νίκος Αλεξανδρής. Διευκρινίζει μάλιστα ότι ακόμη δεν έχει λάβει επίσημη γνώση του περιεχομένου της πρώτης διαθήκης, κάτι που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Η γνώση που έχει προέρχεται από τον ίδιο τον εκλιπόντα, ο οποίος λόγω της ασθένειάς του δεν μπορούσε να γράφει με ιδιαίτερη ευκολία και έτσι κατέγραφε σε ηχητικά αρχεία τις σκέψεις του.

«Έχουμε ακούσει τις απομαγνητοφωνήσεις. Λέει ποιες σκέψεις του αποτυπώνονται σε ποια διαθήκη. Συνάγω ότι αυτά θα δούμε και στη διαθήκη. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρεται και σε ονόματα, ωστόσο ας είμαστε προσεκτικοί μέχρι την επίσημη δημοσίευση», λέει. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, στην πρώτη του διαθήκη ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στο ποιοι κληρονομούν και τι, ποιοι δεν κληρονομούν, καθώς και στο γιατί αποκλείει πολλούς στενούς συγγενείς, εξηγώντας μάλιστα τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση. Περιγράφει, μάλιστα, συγκεκριμένες συμπεριφορές και αδικήματα.

Στις επόμενες δύο διαθήκες, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ξεκαθαρίζει, μεταξύ άλλων, ποιοι αφαίρεσαν μέρος του προσωπικού αρχείου του από το γραφείο του και πώς κατάφερε να ανακτήσει ένα υπομέρος αυτού, στο οποίο και βρέθηκαν οι κωδικοί που παραπέμπουν στις θυρίδες για τις οποίες γίνεται λόγος. Ο ίδιος κατάφερε να πάρει πίσω το υλικό αυτό μετά την αποφυλάκισή του, γι’ αυτό και δεν χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Αλεξανδρής, «αν τα ήξερε όλα αυτά κατά τη διάρκεια της δίκης, θα τα έκανε γνωστά γιατί θα είχε διαφορετική μεταχείριση. Αυτό θα ήταν το αυτονόητο. Μήπως αυτό συνέβη επειδή δεν τα είχε; Άρχισε να τα ψάχνει αφότου αποφυλακίστηκε. Όλα αυτά τα στοιχεία που εμπεριέχονται στις διαθήκες αλλά και στις θυρίδες θα πρέπει να διερευνηθούν, γι’ αυτό και θα τα παραδώσουμε στις αρμόδιες Αρχές αμέσως μόλις επισημοποιηθεί πως όντως πρόκειται για θυρίδες. Ίσως τελικά η ιστορία του να είναι διαφορετική από όσα έχουμε μάθει, αν ανακτηθεί ολόκληρο το αρχείο», επισημαίνει ο Νίκος Αλεξανδρής.

Πηγή: ethnos.gr