Σε μια αγροικία του 1863 στα Κλαδάτα, ο σεφ Γιώργος Αντωνέλλος μας μαγείρεψε από λαγωτό μέχρι μπακαλεόπιτα κι άλλα σπουδαία. Η κεφαλονίτικη φιλοξενία στα καλύτερά της.
Στις αρχές του καλοκαιριού βρεθήκαμε μια μεγάλη κρασοπαρέα στο κτήμα Χαριτάτου με τους οπωρώνες, τον ελαιώνα και τον βοτανικό του κήπο με τα φαρμακευτικά φυτά. Εκεί, στα Κλαδάτα της Κεφαλονιάς, περιτριγυρισμένη από έναν πανέμορφο αμπελώνα βρίσκεται η οικογενειακή αγροικία του 1863. Στην μακρόστενη αυλή της στρώσαμε τραπέζι και το γλέντι άρχισε με τραγανά φασκόμηλα τηγανητά και δροσερά (φρέσκα) κουκιά σαλάτα και τα μυρωδάτα κρασιά τους που μας κέρασαν οι Χαριτάτοι. Στα ποτήρια μας κρύα Μοσχάτα, φρέσκες ροζέ και κόκκινες Μαυροδάφνες, και στα πιάτα μας μπακαλεόπιτα, για κυρίως κουνέλι λαγωτό, και στο τέλος -για επιδόρπιο- ρυζόγαλο με άρωμα από μοσχολέμονο.
Ο οικονομολόγος που πέρασε από τα ναυτιλιακά πριν αποφασίσει να γίνει μάγειρας
Ο σεφ Γιώργος Αντωνέλλος, που επιμελήθηκε το μενού, είναι μισός Κεφαλονίτης από το Ληξούρι και η μαμά του είναι από την όμορφη Κέρκυρα. Εργάζεται συμβουλευτικά αλλά και ως υπεύθυνος σε εστιατόρια και σε οινοποιεία στο ρόλο του consultant & executive chef, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα δουλειές ως private chef. Το κουνέλι λαγωτό, οι ντομάτες τηγανητές με αλιάδα και η κρεατόπιτα είναι κάποιες από τις πιο αγαπημένες συνταγές από τον τόπο του πατέρα του. Όταν έχει στην κουζίνα του μοσχολέμονα, σάψυχο (μαντζουράνα), σκόρδα και χλωρή σταφίδα νιώθει ευτυχία, καθώς αυτή είναι η τετραλογία των αγαπημένων του υλικών από το νησί.
«Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου ταξίδευαν όλοι πάρα πολύ και πάντα δοκίμαζαν νέες γεύσεις και κουζίνες πριν καν αυτές “έρθουν” στην Ελλάδα. Ακολουθούσα και τον πατέρα μου κάποιους μήνες τα καλοκαίρια στα κρουαζιερόπλοια όπου ήταν πλοίαρχος. Αυτό με έκανε να ταξιδέψω σε πολλές χώρες και να δοκιμάσω διάφορες κουζίνες από μικρή ηλικία, με επηρέασε και με έφερε από νωρίς σε επαφή με όλες αυτές της διαφορετικές κουλτούρες. Όλα αυτά μαζί, σε συνδυασμό με την επαφή της μητέρας μου με τη φύση αλλά και τη λογική του να φυτεύουμε μεγάλο μέρος της τροφής μας και να κάνουμε κομπόστ τα υπολείμματα, διαμόρφωσε και τη μετέπειτα επαγγελματική ηθική μου, αλλά μου έδειξε και τον δρόμο που πρέπει να βαδίσω. Έχω τελειώσει οικονομικά και στη συνέχεια έκανα το μεταπτυχιακό μου στα ναυτιλιακά. Για 8 χρόνια απασχολήθηκα με τον συγκεκριμένο τομέα πριν αποφασίσω τελικά να ασχοληθώ με το όνειρο μου και να σπουδάσω μαγειρική».