Από την Κεφαλονιά πίσω από την μπάρα στο A for Athens: Αγάπη, Τελικά Μπορεί μία Αληθινή Αγάπη να Γεννηθεί σε Ένα Μπαρ;

Η στήλη του VICE «Ρώτα την Μπάρα» φιλοξενεί την Αγάπη Πετροπούλου, που βρίσκεται πίσω από την μπάρα στο A for Athens.
ΣΜ
Φωτογραφίες Στέλιος Μισίνας

Μέσα στην καραντίνα, αυτό που μας έλειψε δεν ήταν μόνο τα μπαρ. Ήταν οι άνθρωποι που τα απαρτίζουν. Το τελετουργικό, να πας στο στέκι σου, να κάτσεις στην μπάρα και να πεις τα εσώψυχά σου στον μπάρμαν.

Στη στήλη του VICE «Ρώτα την Μπάρα», θέλοντας να τιμήσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις αγαπημένες μας μπάρες, οι αναγνώστες μας απευθύνουν -μέσω του προφίλ του VICE στο Instagram– τα ερωτήματά τους: αισθηματικά, υπαρξιακά και άλλα.


Η Αγάπη Πετροπούλου ξεχωρίζει εδώ και χρόνια πίσω από αγαπημένες μας μπάρες με φόντο την Ακρόπολη. Ξεκίνησε ως σερβιτόρα στα 16 και έπειτα πέρασε από όλα τα πόστα. Barista, host, βοηθός bar, bartender και τώρα bar manager στο 360 cocktail bar και το A for Athens. Έχει υπάρξει ambassador για την Ελλάδα στο Italicus Rosolio Di Bergamotto και τώρα συνεχίζει την συνεργασία της ως ambassador με την εταιρία Granikal για τα υπόλοιπα προϊόντα. Γεννημένη στην Ιτιά, ένα μικρό χωριό της Φλώρινας, όπου έζησε μέχρι τα 18, βρέθηκε το τμήμα δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας στην Κεφαλονιά κι έπειτα στην Αθήνα, κατακτώντας μία ξεχωριστή θέση στον χώρο του κοκτέιλ.

Από το αν την παλεύει με την ματσίλα των bartender μέχρι το γιατί ερωτευόμαστε μαλάκες, αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν στην Αγάπη. Κι αυτές είναι οι απαντήσεις της.

Ποιο το νόημα της ζωής; Γεννιόμαστε για να πεθάνουμε και παλεύουμε για επιβίωση.
Ανοίγεις μεγάλες συζητήσεις. Η κύρια διαφορά για εμένα είναι η εξής: Ή ζούμε την ζωή ή η ζωή ζει εμάς. Αν ζούμε τη ζωή και της δώσουμε σημασία με στόχους και επιθυμίες που θέλουμε να πετύχουμε θα εξελιχθεί σε ένα πολύ όμορφο και γεμάτο σημασία ταξίδι. Αν αφεθούμε στην ζωή και την αφήσουμε στην τύχη της μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύ κακοτράχαλο και αβάσταχτο ταξίδι.

Ωραίο βιβλίο για τέτοιου είδους προβληματισμούς είναι Ο μύθος του Σισύφου του Άλμπερ Καμύ. Λίγο δυσνόητο βέβαια, αλλά αξίζει τον κόπο.

Αγαπάμε ή ερωτευόμαστε πρώτα;
Ως άνθρωποι, πιστεύω πως αναγνωρίζουμε πρώτα την αγάπη και έπειτα μεγαλώνοντας τον έρωτα. Αγαπάμε την μαμά μας, τον μπαμπά μας, την οικογένεια μας, άντε και τον πρώτο μας φίλο.

Μεγαλώνοντας ανακαλύπτουμε και τον έρωτα. Αν η ερώτηση είναι αποκλειστικά ερωτικής φύσης θα πω πρώτα έρωτας και σιγά-σιγά χτίζεται και η αγάπη.

Πώς την παλεύεις με την τόση ματσίλα των bartender;
Αρχικά γκούγκλαρα την λέξη ματσίλα. Δεν έχω γνωρίσει πιο γλυκά παιδιά από τους bartenders. Δεν έχω ούτε ένα παράδειγμα να θυμηθώ από τέτοιου είδους χαρακτήρα πίσω από το μπαρ. Τουλάχιστον με όσους έχω συνεργαστεί. Πάντως έχω αντιμετωπίσει «ματσίλα» από ανθρώπους την οποία δεν την βλέπω καν, DAB.

Γιατί η αγάπη σήμερα δεν κρατάει;
Και τι σε κάνει να πιστεύεις πως παλιά κρατούσε; Μπορεί απλά να καταπιέζονταν οι άνθρωποι και να έμεναν εγκλωβισμένοι σε σχέσεις με ένα πολύ ωραίο περιτύλιγμα για χρόνια.

Νομίζω πως η αγάπη σήμερα δεν είναι ότι δεν κρατάει, αλλά το ότι έχουμε κάνει εύκολη λύση τον χωρισμό, την αποξένωση και διαλέγουμε για σύντροφο τον εγωισμό.

Έχω χάσει την όρεξη για φλερτ. Τι μπορώ να κάνω για να επανέλθω;
Εκείνες κι εγώ, Ζάχος Δόγκανος. Τέσσερις φορές την εβδομάδα και είσαι πάλι μέσα στο παιχνίδι.

Επίσης, έχεις κάποιο deadline; Χαλάρωσε, απόλαυσε την ηρεμία σου και την παρέα με τον εαυτό σου και τους φίλους σου και θα έρθει και η όρεξη για το φλερτ. Κι αν δεν έρθει δεν χάλασε και ο κόσμος!

5N9A0371.jpg

Έχουμε γίνει αντικοινωνικοί μετά την καραντίνα ή ιδέα μου είναι;
Ξέρεις, το έχω σκεφτεί κι εγώ, αλλά όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο φαίνεται να επιστρέφει το socializing. Για εμένα έχω να σου πω πως δεν σταμάτησα λεπτό να είμαι κοινωνική. Δίδυμος βλέπεις…

Γιατί ερωτευόμαστε μαλάκες;
Η ερώτηση που πρέπει να αναρωτηθούμε, για να λυθεί ένα πολύ συχνό και βαθύ πρόβλημα όπως το παραπάνω, νομίζω πως θα πρέπει να είναι: Τι βρίσκουν οι μαλάκες σε εμάς;

Τελικά μπορεί μία αληθινή αγάπη να γεννηθεί σε ένα μπαρ;
Fun fact 1: Ένας πολύ μεγάλος έρωτας γεννήθηκε μέσα σε νοσοκομείο μεταξύ ασθενή (με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας) και ιατρού που του έκανε την διάγνωση και δεν μπορεί να γεννηθεί μέσα σε ένα μπαρ;

Fun fact 2: Με τον σύντροφο μου, είμαστε 9 χρόνια μαζί και πιστεύω για πολλά πολλά ακόμα. Με γνώρισε στα 21 πίσω από το bar του Bee´s Knees στην Κεφαλονιά (τα φιλιά μας στον Μιχάλη Κουγιανό, ιδιοκτήτης). Ε ναι λοιπόν, μια αληθινή αγάπη μπορεί να γεννηθεί σε ένα μπαρ. Οι περισσότερες μάλιστα.

Πώς την πέφτουμε μέσα σε ένα μπαρ;

Με μολότοφ; Χαχα! Με τον ίδιο τρόπο που το κάνουμε και οπουδήποτε άλλου φαντάζομαι.

ΥΓ.: Πάντως είναι άκομψο να την «πέφτουμε» στο προσωπικό ενός μαγαζιού.

Πηγή: https://www.vice.com/