Τουρισμός 2022: Αυτό είναι το πρώτο πολυτελές γιωτ που επισκέφθηκε τα νερά της Ιθάκης (εικόνα)

Το πρώτο πολυτελές γιωτ που επισκέφτηκε την φετινή χρονιά τον κόλπο των Αφαλών είναι το περίφημο εξερευνητικό γιοτ J&K Smit Itasca μήκους 53,6 μέτρων.
Κατασκευασμένο από χάλυβα από τα ολλανδικά ναυπηγεία J & K Smit , το Itasca παραδόθηκε το 1961 ως ένα από τα τέσσερα παρόμοια ρυμουλκά διάσωσης ωκεανού και είναι ο μόνος επιζών. Μετατράπηκε σε superyacht το 1973 και τώρα προσφέρει μια πληθώρα σύγχρονων ανέσεων και ανέσεων.
Η διαμονή είναι για δέκα άτομα σε πέντε καμπίνες που αποτελούνται από μια κύρια σουίτα στο κατάστρωμα ηλιοθεραπείας με ιδιωτική βεράντα, τρία διπλά και ένα δίκλινο, όλα με ιδιωτικό μπάνιο.
Από τη μεταστροφή της, η Itasca έχει κάνει τον γύρο του κόσμου τρεις φορές, έχει κάνει τέσσερα ταξίδια στην Ανταρκτική και ήταν ένα από τα πρώτα γιοτ που πέρασαν από το Βορειοδυτικό Πέρασμα , ταξιδεύοντας από τη Δύση στην Ανατολή. Το 2014 ταξίδεψε σε απόσταση 570 ναυτικών μιλίων από τον Βόρειο Πόλο. Εντελώς καλά συντηρημένο, η Itasca ανήκει πλήρως στην κατηγορία Lloyd’s και την απολαμβάνουν μόνο ιδιωτικά. Η γάστρα της είναι δομικά ενισχυμένη και εξοπλισμένη με τα υψηλότερα πρότυπα του Lloyd για τις συναντήσεις της με τον πολικό πάγο.
Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το ελικοπτέρο της, με σύστημα ανεφοδιασμού, το οποίο δίνει στους επισκέπτες πρόσβαση σε μερικά από τα πιο απομακρυσμένα μέρη στον πλανήτη. Το σκάφος διαθέτει επίσης γυμναστήριο και σάουνα, ενώ οι διπλοί κινητήρες MAN 1.520 ίππων της προσφέρουν μια τεράστια αυτονομία 13.000 ναυτικών μιλίων.
ΠΗΓΗ:https://www-boatinternational
Μπορεί να είναι εικόνα σώμα νερού και φύση
Από το fb North Ithaca