Απόλυτα έγκυρες πηγές από το Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να επιβάλλει τον γάμο των ομοφυλοφίλων και να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (μεταξύ των οποίων διακρίνεται ο διευθυντής του οικονομικού του γραφείου της Προεδρίας της Κυβέρνησης, Αλέξης Πατέλης, αλλά και ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλέκης).
Και όχι μόνο αυτό: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να τους δώσει το δικαίωμα να αποκτούν παιδιά μέσω υιοθεσίας.
Η επιμονή δεν αφορά μόνο τα κοινωνικά «πιστεύω» του Κυριάκου Μητσοτάκη που τάσσεται αναφανδόν υπέρ των παραπάνω. Υπολογίζεται ότι οι εν εν λόγω αποτελούν το 10% του πληθυσμού και στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει στην συντριπτική τους πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα θεωρούν ότι θα ξεπεράσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε παροχές «νομιμοποίησης» των αιτημάτων τους.
Για την Ελλαδική Εκκλησία δεν ανησυχούν στην κυβέρνηση: Ήδη έχει αποδεχθεί τον πολιτικό γάμο και δεν πρόκειται να έχει καμία αντίρρηση για τον πολιτικό γάμο των ΛΟΑΤΚΙ.
Στις εκκλησίες αρνούνται να τελέσουν γάμους ετεροφυλόφιλων ζευγαριών, αν ένας από τους δύο του ζευγαριού έχει κάνει τρεις γάμους έστω και αν ο ένας ή και οι δύο είναι πολιτικοί.
Ενώ μέχρι πρόσφατα η Ελλαδική Εκκλησία αναγνώριζε μόνο τους τρεις θρησκευτικούς γάμους, τώρα δέχεται το έγγραφο του ληξιαρχείου που λέει «3» γάμοι χωρίς να διευκρινίζει αν είναι πολιτικοί ή θρησκευτικοί.
Αλλά πλέον θα αναγνωρίζουν και τον πολιτικό γάμο των ΛΟΑΤΚΙ.
Το γεγονός ότι δεν έχει θεσμοθετηθεί μέχρι τώρα ο γάμος των ΛΟΑΤΚΙ (κάποιοι, κάποτε τους θεωρούσαν «ανώμαλους») οφείλεται στο ότι εξακολουθεί να αναζητείται η νομική λύση ρύθμισης συγγενικών δικαιωμάτων που θα απορρέουν από γάμους αυτής της μορφής.
Δηλαδή ποιος θα είναι ο μπαμπάς, ποιος η μαμά, ποιος ο κουνιάδος, η κουνιάδα, ο μπαγζανάκης κλπ. και τι κληρονομικά δικαιώματα θα απορρέουν από αυτούς τους γάμους.
Επίσης απαιτείται και ακύρωση της υπ’ αριθμ. 1428/2017 απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία κρίθηκε ανυπόστατος ο πολιτικός γάμος μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.
Το ανώτατο δικαστήριο είχε επικυρώσει σχετική απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου.
Οπως αναφερόταν, στη συγκεκριμένη απόφαση, «υπό το κρατούν νομικό καθεστώς στην Ελλάδα δεν νοείται πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφύλων, είναι δε έτερο το ζήτημα, αν υφίσταται ανάγκη σχετικής νομοθετικής ρυθμίσεως, όπως ήδη έχουν πράξει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες».
Το Εφετείο Δωδεκανήσου είχε ακυρώσει γάμο δύο ατόμων του ιδίου φύλου που είχε τελεστεί στο δημαρχείο της Τήλου και η απόφαση αφορούσε επικύρωση της απόφασης.
Το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει τη βοήθεια του αντίστοιχου υπουργείου της Γαλλίας, όπου όχι μόνο επιτρέπεται ο πολιτικός γάμος μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου, αλλά και τους αναγνωρίζονται και πλήρως ίσα δικαιώματα σε σχέση με τα παιδιά που θα αποκτηθούν από το ζευγάρι.
Πηγή: pronews.gr