ο 2018, ο Χρήστος Δάντης κυκλοφορεί ένα τραγούδι με τίτλο «Καργ…α σε μισώ» και για κάμποσα 24ωρα μονοπωλεί τη δημόσια ατζέντα με πλήθος αρθρογράφων σε ιστοσελίδες να γράφουν κείμενα άποψης. 4 χρόνια μετά, αυτή τη θέση έχουν ο Νίνο κι ο Βαλάντης.
Εκείνη την περίοδο, θυμόμαστε ανθρώπους να τα χώνουν στον Δάνη λες και βγήκε να πει ότι όλες οι γυναίκες είναι αυτός ο χαρακτηρισμός, ενώ το τραγούδι μιλούσε απλώς για την περίπτωση της γυναίκας με την οποία είχε ο πρωταγωνιστής της ιστορίας σχέση.
Τότε, δεν είχαμε ακόμα γνωρίσει τόσο καλά την τραπ. Κάπου εκεί πήρε τα πάνω της και μας έμαθε, όχι σε εμάς, αλλά στα 15χρονα που είναι το βασικό της κοινό, ότι όλες είναι αυτός ο χαρακτηρισμός, όλες είναι bitches, όλες είναι πουτ…ες.
Πριν από τρεις μέρες εμφανίστηκε στο Youtube στο κανάλι της Heaven, ένα τραγούδι από τον Βαλάντη με τίτλο «Πουτ..α» και θα ήταν απίθανο αν αυτός ο στίχος δεν προσέλκυε το ενδιαφέρον ανθρώπων που ζουν για να καταθέτουν τη δική τους τρομερή ηθική και να κάνουν namedroping σε ορολογίες.
Το εν λόγω τραγούδι, όπως λένε οι στίχοι, υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη κοπέλα που είχε σχέση με τον πρωταγωνιστή, τον απάτησε ή χώρισαν και έκανε όσα έκαναν μαζί, με κάποιον άλλον. Και γι΄αυτό κρίνεται ως πουτ..α.
Προφανώς και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υποστηριχθεί εν έτει 2022. Προφανώς και πολλοί εξ ημών και εξ υμών έχουμε πει κάτι άσχημο και σεξιστικό προς έναν άνθρωπο που είχαμε σχέση ή μας πλήγωσε συναισθηματικά και έχει πάει παρακάτω στη ζωή του. Όχι μόνο άντρες προς γυναίκες, αλλά και το ανάποδο.
Το γιατί θα έπρεπε αυτό να γίνει τραγούδι βέβαια, είναι το μόνο που έχουμε να καταθέσουμε. Δεν είναι καν ένα τραγούδι που αξίζει να ασχοληθείς μαζί του. Ακόμα κι αν συμφωνείς με την σεξιστική δήλωση, δεν είναι τραγούδι να πεις ότι έχει κάτι ωραίο. Θα το πει μόνο κανένας τελειωμένος μετά από 10 ποτήρια ουίσκι και επηρεασμένος από χυλόπιτα, που απλά θα ουρλιάξει την συγκεκριμένη λέξη και τέλος.
Δεν βλέπουμε λόγο πάντως να αφιερώνονται λέξεις καταδίκης του τραγουδιού και του Βαλάντη, μιας και δεν θα ακουστεί καθόλου αυτό το τραγούδι. Έχει δηλαδή με το ζόρι 28.000 προβολές σε αυτό το διάστημα κι αν κάποιες ιστοσελίδες, κυρίως γυναικείου περιεχομένου και κατεύθυνσης, δεν αφιέρωναν τσάμπα κόπο απλά και μόνο πιστεύοντας ότι θα πουλήσει ως θέμα κι ότι θα προκαλέσει ψηφιακό ξεσηκωμό, ούτε τόσο δεν θα έφτανε.
Το μόνο που αξίζει να σχολιαστεί σε αυτό το τραγούδι και είναι κρίμα, αφορά στον δημιουργό του. Γιατί ο Βαλάντης άντε το τραγουδάει, είναι όμως απλά ο ερμηνευτής. Κάποιος το έγραψε. Κι αυτός, προς μεγάλη μας έκπληξη, είναι ο Νίνο.
Πρόκειται για έναν τραγουδιστή και μουσικοσυνθέτη που έχει γράψει μόνο ερωτικά τραγούδια στο παρελθόν που συνήθως αποτύπωναν όμορφα έναν έρωτα ή μιλούσαν για έναν πόνο δίχως να κατηγορούν κάποια ως πρόστυχη και όλα τα συναφή.
Λες κι έπαθε κάποιο κλακάζ ο Νίνο και έκατσε να γράψει αυτό το πράγμα. Κι άντε το έγραψε, μετά θεώρησε κι αυτός και η Heaven πως είναι και τραγούδι άξιο να κυκλοφορήσει…Άβυσσος το μυαλό των ανθρώπων.
Όλοι οι δημιουργοί σαφώς έχουν κακές στιγμές. Κι όχι λίγες, αλλά περισσότερες από καλές. Απλώς έχουν το κριτήριο να πετάξουν τις κακές στα σκουπίδια και να βγάλουν κυρίως τις καλές. Τρανό αντιπαράδειγμα ο Καρβέλας και εν προκειμένω και ο Νίνο.
Ο αρχικός τίτλος του κειμένου ήταν «Όχι κι εσύ ρε Νίνο». Άλλαξε μόνο και μόνο γιατί τελικά, είναι πιο σημαντικό να ειπωθεί πως δεν είναι καν ένα τραγούδι που αξίζει αισθητικά να ακουστεί, όχι μόνο σε επίπεδο νοήματος.
Οπότε και που αφιερώθηκαν τόσες λέξεις για δαύτο, μάλλον μια υπερβολή είναι και ελάχιστα χρειαζόταν να τονιστούν τα αυτονόητα. Ούτε καν η λέξη «σεξισμός» δε χρειάζεται. Αλίμονο αν καθόμαστε το 2022 να κάνουμε διδαχές ο ένας στον άλλον. Όσοι αντιλαμβάνονται, αντιλαμβάνονται. Όσοι δεν κατανοούν, άδικος κόπος να αλλάξουν
Πηγή: menshouse.gr