Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος II» η αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου των Πουλάτων

Με μια εξαιρετικά ευχάριστη είδηση για τα Πουλάτα ξεκινά ο μήνας, καθώς ένα όνειρο δεκαετιών φαίνεται πως οδεύει προς υλοποίηση. Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»  η επισκευή του κτιρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας!

Η ένταξη αποτελεί μέρος του νέου χρηματοδοτικού πακέτου ύψους 1,8 εκ. ευρώ στο πλαίσιο των προσκλήσεων του Προγράμματος που αφορά στη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, καθώς και στην αναβάθμιση παιδικών χαρών. Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 54.730€ πλέον ΦΠΑ και αφορά σε εργασίες αποκατάστασης της στατικότητας του κτιρίου, συντήρησης και εξωραϊσμού των εσωτερικών του χώρων καθώς και εγκατάστασης συστήματος θέρμανσης. Δικαιούχος ορίζεται ο Δήμος Κεφαλλονιάς, ο οποίος και προφανώς θα μεταφέρει το κονδύλι στον νέο Δήμο Σάμης, με την υποχρέωση το κτίριο να καλύψει πολιτιστικές ανάγκες της περιοχής.

Πρόκειται για μια ασφαλώς σπουδαία εξέλιξη για το χωριό μας η οποία δικαιώνει απόλυτα όλους όσοι προσπάθησαν τα τελευταία χρόνια για την επισκευή του κτιρίου που ρήμαζε κυριολεκτικά, αλλά και εμάς για την επιμονή μας να αναδεικνύουμε το θέμα συστηματικά. Δεν απομενει πλέον παρά να ελπίσουμε ότι τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα και ότι δεν θα προκύψουν γραφειοκρατικά κωλύματα ή άλλες καθυστερήσεις.

Πρωταπριλιά σήμερα και σύμφωνα με το έθιμο που μας έχει έρθει από τους Κέλτες κατά μια εκδοχή ή τους Γάλλους κατά μια δεύτερη, κάθε πρώτη του Απρίλη συνηθίσουμε να λέμε αθώα ψέματα. Μάλιστα σε πολλά μέρη της Ελλάδας θεωρούν πως όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο, θα έχει την τύχη με το μέρος του. Δεν ξέρουμε αν καταφέραμε να σας ξεγελάσουμε, σίγουρα όμως οι προθέσεις μας ήταν καλές και εκφράζουν την αγωνία όλων μας για το μέλλον ενός κτιρίου που είναι συνυφασμένο με την μετασεισμική ιστορία του χωριού μας.

 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr