“Βόμβα”: Λουκέτο σε γνωστή αλυσίδα-Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους

Του Γιώργου Λαμπίρη

Εκτός αγοράς βρίσκεται και επίσημα το άλλοτε φιλόδοξο εγχείρημα της Φάρμας Μπράλου, που διατηρούσε κρεοπωλείο και είχε δημιουργήσει και αλυσίδα καταστημάτων εστίασης – ψητοπωλείων.

Η Φάρμα Μπράλου αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς το τελευταίο διάστημα υφίσταντο σοβαρά ζητήματα ασυνέπειας της εταιρείας προς τους προμηθευτές της. Το εστιατόριο που κάποτε είχε ανοίξει μαγαζί στο πρώην Yoleni’s, μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην οδό Μηλιώνη και πάλι στο Κολωνάκι για να κρατήσει σήμερα το σουβλατζίδικο και όχι το εστιατόριο πλέον που επίσης βρίσκεται στην οδό Μηλιώνη, φαίνεται ότι δεν διάγει την καλύτερη περίοδο της διαδρομής του. Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του Δάμης Πειθής έκανε ένα σημαντικό άλμα στην αγορά της εστίασης, παρουσιάζοντας το concept των κρεάτων από ελληνικό κρέας, και “πουλώντας” την “Φάρμα Μπράλου”, από την οποία υποστήριζε ότι προέρχονταν τα κρέατα που πουλούσε στα καταστήματά του. Κάποια στιγμή άνοιξε εστιατόριο και στη Βάρη, το οποίο όμως δεν είχε τύχη καθότι έχει διακόψει τη λειτουργία του. Καθοριστικό ρόλο φαίνεται ότι έπαιξε και η πανδημία, η οποία σε συνδυασμό με τα ανοίγματα που έκανε ο ιδιοκτήτης του, φαίνεται ότι έκαμψαν τις αντιστάσεις της επιχείρησης. Πρόσφατα μάλιστα, κατέβηκε και το ηλεκτρονικό κατάστημα της Φάρμας, η οποία διατηρεί και κρεοπωλείο, ενώ συχνά εμφανίζονται ελλείψεις σε βασικά προϊόντα της. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για οσμή κακοδιαχείρισης.

Στο Κολωνάκι όπου ήταν το τελευταίο από τα ψητοπωλεία που δημιούργησε, το εστιατόριο κατά τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται να επαναλειτουργήσει σύντομα υπό νέα διεύθυνση με τη συμμετοχή της πρώην συντρόφου του Δάμη Πειθή και μίας εκ των υπαλλήλων. Αυτή την περίοδο το κατάστημα παραμένει κλειστό, ωστόσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία του υπό νέο ΑΦΜ και ιδιοκτησία.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η Φάρμα Μπράλου ΑΕ είχε ζημίες 365.000 ευρώ επί τζίρου 2 εκατομμυρίων ευρώ το 2021 και υποχρεώσεις 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

πηγή: capital.gr